Zondagse boodschappen

In Gent bestonden die uit brood halen bij de lokale Turkse bakker. Of met de fiets naar het marktje op het Sint-Michielsplein voor kip aan het spit, ne grilworst of Vietnamees. Nu we op den boerenbuiten wonen zien die er lichtjes anders uit.

Allereerst moest ik om 10u eten voor de beesten halen. Ik had 10 uur gezegd omdat we toch altijd reeds om 8u30 wakker zijn. Maar ge weet hoe dat gaat, net de dag dat ge een vroege afspraak hebt ligt ge om 9u nog stevig te snurken in uwe nest. Klein beetje gevloekt op mijn eigen! Maar dan toch mopperend opgestaan en bij een lokale schapenhouder hooi en voederbieten voor de varkens gaan halen.

P1020595

‘t Was maar 200 kg bieten en 6 balen hooi maar de remorque lag al goed vol.

In tegenstelling tot de eigenwijze tuin, hier geen kindslaafjes om me te helpen bij het uitladen.

Daarna naar de boomgaardstichting voor 4 nieuwe boompjes (2 x Reine Claude D’altan, 1 x monsieur Hatif, 1 x Rode Boskoop) ter vervanging van de stormschade. Madam Boerenerf had op voorhand aan de telefoon gevraagd of die boompjes maximum 2 meter hoog waren. Want twee meter, dat kan nog net in de koffer (als de zetels plat liggen).

P1020594

Zoals ge op de foto kunt zien waren de boompjes dus een beetje langer. Het transport was dan ook ietwat oncomfortabel voor ondergetekende. Na een uur begint dat toch wat pijn te doen aan uwe schouder zo 4 fruitboompjes.

P1020593

Maar kijk, zowel ik als de boompjes hebben het overleefd. En ondertussen zitten ze al in de grond (het verslag geklaag daarover volgt nog).

4 Comments

 1. bart

  Twee meter, dat is de hoogte van de onderste vertakkingen. Dus daar moet je nog wortels en de takken bij optellen. Gelukkig heb je een remorque 🙂

 2. Sandra

  na ja , dat heb je dan toch maar weer mooi gedaan…;-)

 3. meneer boerenerf

  @bart, voor 4 onnozele frutiboompjes was een remorque zowiezo een beetje overdreven eigenlijk. Maar bon, in het vervolg ietsje dichterbij de boompjes kopen. Moetew we niet zo ver rijden en doet de schouder minder pijn …
  @Sandra, ja, maar ben toch blij dat ik een beetje kan uitrusten op het werk nu 😉

 4. natuurlijk-rijk

  200kg bieten en 6 balen hooi en de remorque lag al goed vol!? Ik reed gisteren rond met 800 kg bieten!

1 Pingback

 1. Hernia « Boerenerf

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

© 2024 BOERENERF

Theme by Anders NorenUp ↑