Herfst

Voor ne mooiere foto kunt ge altijd hier terecht. Want in het echt ziet onze tuin er nog veel, en veel, mooier uit zulle (stoef, stoef) maar wij kunnen dat nog niet zo goed op de gevoelige plaat leggen. Zalig herfstweer trouwens. De zomer was gene vetpot maar over de herfst kunnen we tot nu toe niet klagen. Het is zelfs zo zacht dat wij hier nog steeds appels aan de boom hebben hangen.

Lekker zoet en sappig zijn de appels nu. Voor volgend jaar hebben we nog wat extra fruitbakken nodig. Vorig jaar hadden we bijna geen enkele appel geplukt. Dit jaar was het al veel beter (familie, vrienden en buren zijn bedolven onder de appels) maar ik gok dat zeker nog 2/3de van de potentiële oogst gewoon op de grond is gevallen. Volgend jaar wil ik me op appelcider schieten (het gerief heb ik al).

6 Comments

 1. AnneTanne

  Ja, de zomer is dan toch eindelijk goed op dreef gekomen!
  Hier oogsten we nog dagelijks een paar tomaatjes 😉

  • boerenerf

   Maf hé, en dat in begin november.

   • F

    Ik herinner me een zaterdag in november een paar jaar terug. Ik was een klus begonnen in T-shirt en zwetend. Ik heb het weekend erop de klus afgemaakt, ingeduffeld doch nat van de natte sneeuw en verkleumde handen van de bijtende kou.
    Om maar te zeggen dat het nu snel 180° kan keren.
    Keerzijde is dat nu zelfs het gras hier nog blijft groeien, en ik heb de grasmaaier al ingestopt voor een winterslaap toen we twee keer op rij nachtvorst gehad hebben.

 2. boerenerf

  @F,
  ‘t is nu precies al aan het keren, brrr fris zo ‘s morgens vroeg

 3. zen

  ik wil volgend jaar wel met de appelcider komen helpen, in ruil voor een deel van de oogst natuurlijk 😉

  • meneer boerenerf

   Als ge er iets van afweet altijd welkom; dan verpruts ik tenminste de eerste poging niet

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

© 2024 BOERENERF

Theme by Anders NorenUp ↑