Man, man, man, wat een zalig weertje. Zaaaaaalig weertje.

‘t Is een cliché zo groot als een huis maar zo een weertje roept, neen, schreeuwt om een streepje Joe Dassin.

Dat we content zijn met het weertje. Niet alleen voor onszelf (hmmm, lekker liggen soezen in het zonnetje), niet alleen voor de varkentjes (want wennen aan een nieuwe omgeving/baasjes gaat toch altijd ietsje vlotter bij mooi weer) maar vooral voor ons kippen.

Een goede maand terug was er immers 1 van ons hennen zo zot om nog ne keer te beginnen broeden. Veel en veel te laat natuurlijk. en ik was er mijn hoofd al over aan het breken wat de beste methode kon zijn om die kuikens tegen de koude te beschermen. Maar kijk, probleem vanzelf opgelost!

Twee kuikentjes had ze nog, gelet op het late tijdstip in het jaar meer dan genoeg. Hou u klaar voor een overdosis snoezigheid (zie het als voorbereiding voor de foto’s van de varkens die nog gaan komen) want de kuikentjes zijn nu net twee weken en ongeloofelijk schattig.