aller en retour

Vandaag was Z-day. Zwijnendag dus. En ook een beetje Zwolle dag. Van Tienen naar Zwolle, heen en terug. Op één en dezelfde dag. Pfoewé. Maar dat ik toch niet mag klagen. Alles bij elkaar ben ik ochot 15 min verloren aan opstroppingen van het verkeer. En dat terwijl ik in het opgaan hoorde hoe Brussel werkelijk potdicht zat door een actie van de Brusselse vuilnismannen (2 uur aanschuiven voor sommigste mensen!!) en in het terugkomen was het blokkage total in Antwerpen. Aangezien ik geen van deze twee metropolen moest passeren werd het voor mij een vrij aangename tocht (van één boerengat naar een ander boerengat rijden heeft zo zijn voordelen. Ik voel het in mijn kleine teen, de 21ste eeuw wordt de eeuw van het platteland!).

Voor wie ook nog van plan is om varkens te gaan oppikken, een beetje goede raad: acht weken oude biggen passen langs geen kanten in een kattendraagbak (zelfs niet als dat een vrij grote draagbak is). Zelfs op die leeftijd zijn dat toch al vrij kloeke beestjes. Maar ge kunt die ook gewoon zo in uw achterkoffer stoppen zulle.

Bochten en te hard remmen konden op een afkeurend geknor rekenen en als ge gaat tanken met twee varkens in de koffer durven er al ne keer een paar mensen raar opkijken. Maar voor de rest is dat eigenlijk enorm vlot gegaan. Nu hopen dat we de geur uit de wagen krijgen …

Tweede goede raad: varkens worden niet graag opgetild. Dus als ge niet wilt dat die beesten om acht uur ‘s avonds gans de buurt bij elkaar krijsen (serieus, ge pakt dat liefdevol op en dat beest krijst alsof de wereld aan het vergaan is) kan een kruiwagen uitkomst brengen. Gewoon van de koffer overladen in de kruiwagen, en dan hop naar de weide.

Bij aankomst in de weide met behulp van stukskes appel efkes tonen waar het varkenskot  en de drinkbak staan en de beestjes waren geïnstalleerd. En nu moet ge mij excuseren maar ik ga ne keer gaan kijken of ze al tevreden liggen snurken in hun kot. En daarna kruip ik zelf in mijne nest…

 

11 Comments

 1. bart

  cool! succes er mee!
  En ‘de 21ste eeuw wordt de eeuw van het platteland!’, dat zijn nu eens werkelijk gevleugelde woorden. Voor de auto kan een maxiverpakking ‘arbre magique’ misschien redding brengen? 🙂

 2. hoow@huis met tuin

  Wij willen foto’s zijn!!! veel meer foto’s.
  die in de kruiwagen doet mij alvast smelten.

 3. meneer boerenerf

  @bart,
  die maxiverpakking zal nodig zijn, hardnekkig geurtje jong!
  @hoow,
  geen nood, over twee weken hebt ge waarschijnlijk een indegestie van de hoeveelheid varkenfotos die hier gaan verschenen zijn 😉

 4. Koen

  Al een geluk dat ik voor onze kunekune’s niet zover moet rijden. Ik hoop dat de geur evenredig minder zal blijven hangen.
  Toch grappig dat Kangoo-Berlingo-Partner populair zijn bij ‘volk gelijk wijllie’. Ik heb ooit iemand 2 Shetlandpony’s in een Kangoo zien vervoeren. Toen wisten we: zo’n auto moeten we ook hebben!

 5. Koen

  By the way: 2 zeugjes? 2 beertjes? zeugje en beertje? 2 borgjes? borgje en zeugje? beertje en borgje?

 6. sandje

  whahaha, wij hebben meneer Knorr destijds ook in de auto gehad, gelukkig hadden we toevallig nog een dekentje om over hem heen te doen zodat hij wat rustig bleef….20 km met een gillende big in je auto is echt niet plezant, hahaa
  Heel veel plezier met jullie leuke biggetjes!

  • sandje

   …en jullie moesten nog veel verder….

 7. meneer boerenerf

  @koen, 2 borgjes
  en ik wist via mijn vader dat dat vree praktische (en niet zo dure) auto’s waren
  @Sandje, eigenlijk zijn die beesten gans de rit heel rustig gebelven, een beetje geknor als ze in een bocht verschoven maar voor de rest geen piep. Ben trouwens van plan om ze af en toe in de koffer van de auto te stoppen, kwestie dat ze er gewend aan blijven voor als ze ooit naar de dierenarts moeten …

 8. Koen

  En hoe gaat het met de zwijntjes?
  Alle tips zijn welkom. kwestie van voorbereid te zijn binnen 14 dagen…

 9. zen

  maar serieus, jullie wonen in de buurt van Tienen ofwa? My hometown 😉 tot mijn 18 jaar, toen ik naar Gent trok en niet meer over de grens van Oost-Vlaanderen geraakte. Mijn ouders wonen er wel nog.
  Grappig!

  • boerenerf

   @zen,
   inderdaad grappig want wij hebben de omgekeerde beweging gemaakt. Nu Tienen is Gent niet, maar voor wie de rust zoekt zit hier wel goed.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

© 2024 BOERENERF

Theme by Anders NorenUp ↑