Slechte dag voor kippen

Het begon al deze morgen toen madam boerenerf terugkwam van de kippen eten te gaan geven met de mededeling: ‘de witte is dood’.

De witte, dat was 1 van ons latere aanwinsten. Ze was altijd een geval apart. Zo heeft ze zich steeds een beetje van de groep afzijdig gehouden. Kroop zelfs in het putje van de winter liever in een boom dan in het kippenhok om te slapen. En daar waar haar zus (de koekoek) zich ontpopte tot een ware leg- en broedmachiene heeft zij het steeds vertikt om ook maar 1 ei te leggen.

De laatste dagen hadden we echter de indruk dat ze beter in de groep was opgenomen en 2 nachten terug ging ze zowaar in het kippenhok op stok!

Tiense vechtkrielen

Op 21 juli liep ze nog vrolijk met de rest van de bende rond te scharrelen. Deze morgen lag ze dood in het gras. Een postmortem toonde aan dat er van kwaad opzet geen sprake was. Ze was niet aangevallen door een ander beest. Gewoon gestorven.

Daar stopte het echter niet. Toen ik bij de overgebuur, die op reis is, zijn kippen ging voederen lag er daar in het hok ook een kip op de grond! Meer dood dan levend was het beestje. Deze haan had wel wonden: een paar op zijn vleugel en, ernstiger, 1 oog volledig kwijt. Staan was er niet meer bij en zelfs toen ik zijn bek in de drinkbak hield dronk hij nog niet. Na overleg met de dochter van de overbuur leek het ons het best om het beestje uit zijn lijden te verlossen.

Meneer boerenerf doet auditie voor texas chainsaw massacre 4

En dan lezen we dat ook Amy Winehouse dood is, voorwaar ‘t is geen goede dag voor kippen!

5 Comments

 1. natuurlijk-rijk

  Die laatste zin! Super!!!

 2. bart

  Kappe foto, die laatste. En respect voor de doortastendheid. A man’s got to do what a man’s got to do.

 3. meneer boerenerf

  @natuurlijk-rijk,
  i call them how I see them
  @bart,
  bedankt, de cinematografie van de betere slasherfilm is mij niet onbekend.
  Ideaal had geweest dat ik al stappend gefotografeerd werd, maar met ons point en shooterke …
  Zou trouwens van jou wel eens werk willen zien in de richting van ‘House of 1000 corpses’ of originele ‘The Hills have eyes’. Een alledaagse, onschuldige scène die door de juiste kadrering/belichting/filter omgetoverd wordt tot een pure horror-scène heb ik altijd vree grappig gevonden.

 4. madame du loup

  Ja, de natuur eist zijn tol, en je kan altijd een handje helpen. Echte boeren kunnen daar tegen !

  • boerenerf

   Aangezien ik een vleeseter ben moet ik over zoiets niet flauw doen, vind ik.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

© 2024 BOERENERF

Theme by Anders NorenUp ↑