Den draad

Allé, ‘t is te zeggen veel draden. Want den elektrieker is geweest. Boven ligt de elektriciteit nu al. Hij is wel nog niet aangesloten want eerst moet de kast gekeurd worden en vervolgens moet de hoofdkabel die nu nog boven de straat hangt er onderdoor getrokken worden. Wat allemaal tijd en geld kost. Diepe zucht. Maar als ge iets doet kunt ge het maar beter goed doen.

Zo een kast. En dit is dan nog enkel voor de eerste verdiep! Wat gaat dat geven als er ook nog de gelijkvloers bijkomt?

Verbouwen is ook vooruitkijken. Er zijn momenteel totaal nog geen plannen om ook maar iets met de zolder te doen. Maar ne mens weet natuurlijk nooit. Zie dat we ne keer de lotto winnen! Dan bouw ik die zolder onmiddellijk om tot mijn eigen privé-cinemazaal. Dus kan ne mens maar beter nu al voldoende elektriciteit naar boven trekken (kwestie van in de toekomst niet weer te moeten kappen en breken, want dat zou madam boerenerf niet appreciëren).

Raar, maar ne mens kan van zo ne wirwar aan draden echt wel content zijn, want die wirwar betekent dat we weer een stap dichter zijn bij de afwerking van ons eerste verdieping!

9 Comments

 1. bart

  jahaaa, ik herinner mij het gepuzzel nog heel goed (elektriek zelf gelegd) en vooral de voldoening achteraf als alles, maar dan ook alles, wel degelijk blijkt te werken zonder dat er ergens vonken uit vliegen 🙂

 2. buikberg

  mooi, zelfs de plakkerkes niet vergeten 😉

 3. meneer boerenerf

  @bart,
  wegens geen knijt verstand van die zaken was zelf doen geen optie hier.

  @buikberg,
  wij zijn serieus tevreden van den elektrieker!

  • F

   Je hebt toch naar al die ruimtes meteen coax en UTP mee laten trekken???
   Kwestie van in de toekomst niet weer te moeten kappen en breken, want dat zou madam boerenerf niet appreciëren. 🙂

   • meneer boerenerf

    Boven ligt er aan de straatkant inderdaad coax en UT. Den achterkant niet want als er al iemand aan den achterkant perse data wilt zal hij zich draadloos moeten behelpen, nem.

 4. Eef

  Eerste gedacht: gelukkig dat dat allemaal achter de rug is.
  Tweede gedacht: da’s eigenlijk wel een klein kastje maar dat zal meer zeggen over de kilometers buis die in ons huis steken. 🙂
  Iets waar ik blij om ben is dat er noodverlichting hangt in de technische ruimte. Want je zal zien dat je geen enkel van je tig zaklampen zal vinden als je het nodig hebt.

  • meneer boerenerf

   Klein kastje? ik vind ze nu al groot. Over hoeveel kilometers spreken we daar bij jullie wel?
   Noodverlichting is er niet maar ja we hebben dan ook geen technische ruimte (de kast hangt in de toekomstige bureau).

   • F

    Dat toekomstig bureau is bij een elektrisch probleem in de verdeelkast even donker dan een technische ruimte hoor 🙂

    Geloof me: een verdeelkast kan niet groot genoeg zijn, stroomkringen en stopcontacten kunnen er niet genoeg zijn, en kabel kan er niet genoeg liggen. Wat op dit moment voldoende lijkt, zal op een dag resulteren in een ‘waarom heb ik indertijd nu hier ook geen stopcontact gezet’. Of laten zetten. Als je in een ruwbouwsituatie zit: profiteer ervan!

   • Eef

    Laat ik het houden op: nen elentriker in de vriendenkring is een plus. Er is niet gekeken op een meterke meer of minder.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

© 2024 BOERENERF

Theme by Anders NorenUp ↑