Dorst

Dat ze dorst hebben, de plantjes. Grote dorst.

Dat het dus dringend ne keer moet regenen. En met regenen bedoel ik regen, niet dat handvol miezerige druppels dat er hier de laatste dagen is uitgevallen.

Alles staat hier kurkdroog. Vooral voor de rode bessen begin ik me zorgen te maken. Daarnet heb ik ze een beetje water bijgegeven. Maar 50 meter struiken helemaal aan den achterkant van onze hof. Zover geraakt onze tuinslang niet. Tegen dat de varkentjes er zijn moet er daar een waterreservoir staan. Want ik ga echt niet alle dagen met emmers water zeulen. Voorlopig kan ik niet veel meer doen dan hopen op regen.

Maandag, toen we Gent nog eens bezochten, had ik ook dorst. Ik heb me dan ook een beetje laten gaan in dit fijn etablissement. Ge zou het langs den buitenkant van de winkel niet zeggen – ‘t ziet er uit als een doorsnee Spar – maar als ge kwaliteitsdrank aan een scherpe prijs zoekt moet ge daar zijn. Omdat ik hier nog geen valabel alternatief gevonden heb, was ons bezoekje aan Gent het ideale moment om te herbevoorraden (ondertussen kon madam Boerenerf ongestoord een paar boetieks induiken: zij geen last van mij, en ik niet van haar). En daarin schuilt het geheim van een goede relatie 🙂

Van rechts naar links:

10 can rum: lekker, gaat heel vlot binnen. Een beetje te vlot eigenlijk.

The Glenlivet 15 years (french oak finish): ‘t is de french oak finish die het hem doet voor mij persoonlijk. Ik drink hem vaker dan de 18 jaar. Maar dat is misschien omdat madam boerenerf hem ook wel graag lust. En met tweeën drinken is leuker dan alleen.

The glenfiddich 21 years (rum barrel): madam boernerf haar favoriet. En staat ook in mijn persoonlijke top 3. ‘t Is door deze whisky dat ik dacht, mmh misschien moet ik ne keer de betere rum proeven.

Flor de cana: een aanrader van de winkelier (samen met opus 5 en matusalem, maar de deuk in mijn portefeuille was nu al aanzienlijk, ne mens moet niet overdrijven hé).

En bij deze stel ik me kandidaat om de alcoholische drank te voorzien op de blogbarbeque. En voor de vrouwen: mijn mojito en caipirinha zijn ook niet slecht (allé, als ik mijn ijscrusher nog kan terugvinden).

11 Comments

 1. AnneTanne

  De mojito voor mij met mentha x villosa hé, gene simpele pepermunt.

  • Robin

   Weet u waar men mentha x villosa kan kopen?

 2. onderdeappelboom

  O jij durft nogal! ‘Mojito voor de vrouwen’. Awoe!!!! Wij (ik) lusten ook wel Glenfiddich hoor!!!!!!!! Zal ik voor jou een elexierke voorzien? 🙂

 3. meneer boerenerf

  @Annetanne,
  lap al één moeilijke klant 😉
  @onderdeappelboom,
  de glenfiddich 21 jaar is eigenlijk de enige glenfiddich die ik graag lust. Toegegeven, ik heb hun 30 jarige nog niet geproefd (hint, schaamteloze hint 😉

 4. bart

  oedatte, geen Talisker gekocht? Tsss!
  Mij mogen ze ook niet loslaten in van die winkels. Gelukkig is onze drankkast proppest vol en moet er eerst een fles leeg zijn voor er een nieuwe in kan. Zelfregulerend systeem, weetwel.

 5. Eef

  Als ik dit tegen manlief zeg (serieuze whiskey-fan), gaat die toch lastig worden dat we niet kunnen.
  Ik pas voor de whiskey, maar zou de mojito’s laten komen. 😉

 6. meneer boerenerf

  @bart,
  er staan een talisker 10 jaar EN 25 jaar in de kast. Maar die zijn niet zo rap leeg want madam boerenerf vind ze wat straf. In alle eerlijkheid, mijn goesting staat er ook niet altijd naar.
  @Eef, dat hangt ervan af hoe ge het nieuws brengt. Geef hem op hetzelfde moment een nieuwe fles voor zijn collectie en hij zal wel content zijn (mannen zijn gemakkelijk op dat gebied, nieuw speelgoed in ons pollen en we zijn content).

 7. the666bbq

  crusher : check 😉

 8. meneer Cité

  Lap, ik ga nog eens op bezoek moeten komen. Mijn Talisker geraakt hier overigens ook niet op, terwijl ik dringend nog eens wat ander spul wil kopen.

 9. bart

  Talisker die niet op geraakt? Slechte, SLECHTE mensen!

  • meneer boerenerf

   zegt de mens die een tiental embryonale kuikens 23 dagen lang heeft zitten koken op 40 graden …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

© 2024 BOERENERF

Theme by Anders NorenUp ↑