Leesvoer

Een madam hebben die in een bibliotheek werkt is wel gemakkelijk. Het zorgt voor een continue stroom leesvoer waar af en toe ook voor mij wel ne keer iets interessant tussen zit. Af en toe, want mijn interesses zijn ietwat exotischer. ‘Options, Futures and Other Derivatives’ of ‘Market risk Analysis’ behoren nu eenmaal niet tot het standaard aanbod van een openbare bibliotheek, wat eigenlijk wel zou moeten! Serieus, da’s interessant zulle mensen!

Soit, dit boek viel wel in mijn ‘vind ik leuk’-categorie:

Het boek bevat pareltjes zoals:

‘April is als een ouwe stier: zo heet en zo weer koud’

‘De echtelijke staat is als de maand april: nu zonneschijn, dan storm en dra weer alles stil’

En ook tuintips: Tuinbedden legt men het best aan van noord naar zuid, dan hebben de planten niet onder de oosten- en westenwinden te lijden.

Handig en leutig in een saaie verpakking! Meer moet dat niet zijn voor mij.

In dit boek vond ik dan weer een oplossing voor de gigantische hoop aalbessen die momenteel aan onze struiken hangt te rijpen. Nu eet ik wel graag aalbessen, en heeft den helft van onze familie al gezegd bessen te komen plukken en er confituur van te maken. Maar met een slordige 50 meter bessen gaan we er dan nog veel te veel hebben. Op onderstaande foto kunt ge zien wat aalbessen doen als er 5 jaar niet naar omgekeken wordt: woekeren! Woekeren naar alle kanten. Metersdik staan ze op sommige plekken.

En elke struik telt tientallen takken vol met bessen. Het moet wel niet te lang meer zo droog blijven, de plantjes hebben water nodig.

Dus ja, wat kan ne mens nog meer doen met die bessen? Ne likeur maken blijkbaar.

Een ideaal likeurtje om de confituur mee door te spoelen!

Ps. Over wild om zich heen woekeren gesproken. Op ons zevenblad staat ook geen maat. ‘t Schijnt dat ge dat kunt eten, zevenblad. Maar wie het wilt eten krijgt het niet gekweekt en wie het absoluut niet wilt eten (ik dus) heeft er veel te veel van. Dat ik er zaterdag de bosmaaier op los ga laten.

2 Comments

 1. AnneTanne

  Als dat geen zevenbladplantage is om U tegen te zeggen.
  Overigens: het mijne is nog niet helemaal dood hoor! Ik heb afgelopen week weer één blaadje ontdekt, maar intussen hangt dat alweer gevaarlijk slap.
  Intussen heb ik zeer duidelijke vermoedens waren mijn falende zevenblad kweek aan te wijten is, maar daar wijt ik nog wel eens een blogske aan 😉

 2. meneer boerenerf

  Het zevenblad stond ook hoog.
  Rook een beetje naar soep toen ik er middenin stond te maaien. Nu is het al veel korter.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

© 2024 BOERENERF

Theme by Anders NorenUp ↑