Voortuin

Tot voor onze Nederland-trip zag onze voortuin er zo uit:

5 jaar verwaarloosd en stokoude rozelaars.

Mijn ouders kwamen op het boerenerf en de kippen letten. Nu, ik weet niet of ge de mannen van die generatie kent, maar die kunnen dus niet stilzitten. Niet alleen heeft hij hier met de overgebuur een fietstocht van 75 kilometer gedaan maar hij heeft diene voortuin ook volledig opgekuist (dat ze ons land welvarend hebben gemaakt, mijnheer!). Weg mos en weg rozelaars.

Wij konden dan natuurlijk niet achterblijven (want anders zouden ze op het dorp nog gaan roddelen dat er hier alleen gewerkt wordt als de ouders op bezoek zijn, de schande). Madam hare deadline was dan ook eensklaps vlakbij. Travakken moest ze! Allé, eigenlijk is zij op haar dooie gemakske naar het tuincentrum gereden (terwijl ik nog aan het zwoegen was van achter in den hof). Heeft daar een paar plantjes uitgekozen en dan op haar dooie gemakske teruggereden. Wie heeft er die aarde mogen omwoelen en met bodemverrijker mengen? Ikke! Dan alles schoon aanharken zodat madam alleen nog de plantjes hoefde te planten.

Pluimhortensia (2), lavendel (2), ooievaarsbek (1), lievevrouwbedstro (1)

Moeten er nog bijkomen: campanula, nog iets (ge weet wel, dinges) dat groen blijft in de winter en voorjaarsbollen.

In de 2de helft van het voortuintje staan meiklokjes. Die stonden er al en zijn nu serieus aan het woekeren. Maar na hun bloei  verhuizen ze voor het merendeel naar de boomgaard. En dan woel ik dat stukse ook wel nog eens om. Want nu hadden we geen bodemverrijker meer. Dat was madam -tot mijn grote blijdschap, want anders was het nog meer werk – vergeten te kopen.

7 Comments

 1. zarzuela

  tjah meneertje boerenerf… esthetisch gezien ben ik niet zwaar onder de indruk van die planten hoor… en die emailtegels mogen ook wel eens vervangen worden door dolomit steentjes

  k hoor u al zuchten!

 2. bart

  dinges dat groen blijft in de winter? Hulst zeker? :-)))

 3. meneer boerenerf

  @Zarzuela
  Planten groeien en planten zich voort. Dus hebben we ons budget indachtig kleine plantjes gekocht en niet te veel, dat regelt zichzelf wel. En wat de dolomit steentjes betreft: we zijn niet afkerig tegen corporate sponsering, als ge nog steeds bij Diageo rondhangt mag dat zelfs in natura zijn …
  @bart, gehebtgijdatgoedopgij!

 4. Saskia

  Een heel mooie wintervaste groene plant = pachysandra, er komt ook een witte bloem op in het voorjaar en bovendien geen last van woekeren.

 5. hilda

  roddelen, daar kennen ze in Gent anders ook iets van…
  maar ‘t moet gezegd, het ziet er proper uit! die aarde zo schoon onkruidvrij houden kan wel een werk worden, maar dan nodigt ge uw ouders gewoon nog een keer uit 😉

 6. Ria Baeck

  Als er iemand misschien een plantje hulst nodig heeft, ge kunt het gratis en voor niks komen afhalen!

  • meneer boerenerf

   Ria, den Bart was ironisch, neej ik durf zelfs zeggen sarcastisch bezig. We zijn hier niet zo voor hulst en vanachter in den hof staat nog meer dan genoeg hulst.
   ‘t is ne sloeber, den Bart.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

© 2024 BOERENERF

Theme by Anders NorenUp ↑