Toto, I’ve a feeling we’re not in Ghent any more

Als je van midden in de stad verhuist naar de boerenbuiten zijn er de grote verschillen die je onmiddellijk opvallen. Maar naarmate je er langer woont, beginnen ook de kleine verschillen je op te vallen. Zo zijn tuincentra ook echt TUIN centra: een grote kweektuin met serres en dan ergens in een serre of veredelde schuur het winkelgedeelte. In de buurt van Gent waren dat toch meer winkels, weliswaar gericht op de tuin, maar met toch ook veel interieurbrol en prullen en prielen. Hier werken de uitbaters nog op het land en kunnen ze u dan ook een vakkundig woordje uitleg geven. En dankzij de no-nonsens aanpak is de prijs meestal ook beter.

En dan zijn er nog de automaten. Natuurlijk zijn er hier ook de obligate brood-en drankenautomaten. Maar dan zijn er nog de andere, meer aparte dingskes. Want de boeren die hun producten rechtstreeks aan de consument willen verkopen, ze hebben niet alleen het internet ontdekt, maar ook automaten. Zo is er hier een kwekerij die hun oesterzwammen en shii-takes via een automaat slijten. Een andere bio-hoeve heeft wel een winkel met beperkte openingsuren maar ook een 24/7 parate automaat:

hoeveproducten automaat

Kazen, yoghurt, boter en rundsfilet

 

Voor den dorst is er: de melkautomaat!

melkautomaat

Melk vers van de tap. Ik vermoed dat ne La Chouffe automaat nog meer succes zou kennen.

 

Er wordt gevraagd om zelf een emmertje mee te brengen. Maar als ge er eentje vergeten bent, geen nood. D’er staat een klein voorraadje. Die zitten niet in hun eigen emmertjesautomaat. Ze houden het simpeler: wie een emmertje neemt moet gewoon zo eerlijk zijn om een euro in de spaarpot te stoppen (in Gent zijn binnen de dag EN de emmertjes EN de spaarpot verdwenen! De melkautomaat waarschijnlijk ook).

honesty system at work

3 maand geleden stond die spaarpot er ook al, blijkbaar werkt dat honesty system hier wel nog.

Krijgt ge onverwachts ne man of 10 op bezoek en hebben die goesting in lekkere frietjes of gebakken patatjes, awel ge moet u geen zorgen maken. De aardappelautomaat is altijd open.

Nen aardappelautomaat, serieus?!

Hij werkt wel enkel met zakken van 10 kilo. Wat een beetje veel is voor ons tweeën maar als de ma en pa nog eens passeren gaan we toch ne keer een zakje halen. Want ik ben wel een beetje curieus naar die patatten uit den automaat.

 

4 Comments

 1. natuurlijk-rijk

  Amai, jullie zijn goed voorzien, en veel bekijks gehad bij het nemen van die fotookes 😉

 2. hoow@huis met tuin

  en nog even wachten tot de aardbeiautomaten weer gevuld zijn.
  *smak smak kwijl*

 3. bart

  ziejewel dat je op den boerenbuiten ook altijd aan alles geraakt. Wie heeft begot nachtwinkels nodig!?

 4. meneer boerenerf

  @natuurlijk-rijk,
  geen enkel bekijks gehad, we hebben de foto’s op zondag genomen en op geen enkel van de drie lokaties was er een kat. Ok, eigenlijk was er wel een kat (een zwart met wit gevlekte) maar geen mens dus in de geburen 😉

  @hoow, mmmh aardbeien. ‘k Weet wel niet of er hier in de buurt aardbeienkwekers zitten…

  @bart, oh maar nen nachtwinkel is er in het nabijgelegen stadje ook zulle. Voor de chips en cola en zo hé!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

© 2024 BOERENERF

Theme by Anders NorenUp ↑