Moeilijke madam

Ik weet ze er toch uit te kiezen. Madam Boerenerf is al geen gemakkelijke, en dan zit ik nog eens opgescheept met een moeilijk kieken ook!

Hier was al eens beschreven wat een gedoe het allemaal was eer de kip een ei kon leggen. Awel, ‘t is weer van dattum.

Ik hier dagen lastig lopen omdat ons kippen geen eieren leggen (en andere mensen hun kiekens wel). Om dan te ontdekken dat die domme kip al lang eieren aan het leggen was. Alleen niet in haar kot, op de daarvoor voorziene plek. Blijkbaar vond ze de klimop een betere plek.

Wat een gedacht om hier u eieren te leggen!

Een schoon kot met vers stro hebben en dan hier in een putteke op oude verlepte bladeren komen zitten!

Ze moet al efkes bezig zijn want in totaal lagen er maar liefst 8 stuks!

Omelet met spek, here I come!

Volgens de buur zou het er op wijzen dat ze zich aan het klaarmaken is om te broeden (en dat doen die kippen naar het schijnt nooit op de plek dat gij wilt dat ze het doen!). Ben nu wel aan het twijfelen of ik dat daar ga laten gebeuren. De plek is namelijk ver van haar eten EN vlak naast de oprit waar we elke dag de auto parkeren EN dan nog ne keer onder de klimop vol mussen. Wat betekent dat ons katten daar elke dag komen postvatten om de mussen gade te slaan. Geen ideale plek om te broeden.

Maar de eer is wel gered, ik kan weer met opgeheven hoofd onder de mensen komen.

5 Comments

 1. bart

  Oeioei, , ‘t is te hopen dat die parallel met Madam Boerenerf toch niet te ver doorloopt. Zie dat ze ook elders nesten begint te bouwen dan waar ge’t graag hebt. 🙂
  Ons katten wagen zich overigens niet in de buurt van een kip met kuikens, eksters en ratten daarentegen kunnen een kuikennest in no time decimeren…

 2. Sandra

  het is niet te hopen dat ze al aan het broeden was, dat maakt de omelet een stuk minder lekker…..
  Als ze wel daar gaat zitten broeden kun je haar proberen met nest en al in een hokje te zetten.

 3. meneer boerenerf

  @Bart,
  we hebben allebei de neiging om nesten te creeëren!! Gelukkig weten we het dus reserveren we voor elk 1 plek waar we ongestoord brol kunnen op een hoop smijten. kwestie van de chaos nog te kunnen overzien.
  @Sandra,
  tot nu toe nog geen sporen van broedsheid. Maar ze is haar eieren wel ergens anders aan het leggen: geen nieuwe eieren meer in het hok, en ook niet onder de klimop (wegens wij die nest verstoord). Madam heeft ergens een nieuw plekske gevonden en we weten nog niet waar!

 4. natuurlijk-rijk

  Oei oei problemen ja, want eens ze een plekje hebben waar ze eieren leggen is het moeilijk om ze het af te leren. Je hebt toch al een nep ei liggen!?

  • meneer boerenerf

   Ja hoor, eentje van een struisvogel. Kwestie van hen een streefdoel te geven hé 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

© 2024 BOERENERF

Theme by Anders NorenUp ↑