Overzichtje, the final chapter

Na het kippenhok, ons berging, de serre, mijn werkkot en de eerste verdieping is het nu de beurt aan de schuur en de stal in de virtuele rondleiding van ons boerenerf.

Hier vindt ge de plattegrond, kwestie dat er niemand verdwaald of ne verkeerde afslag neemt.

De schuur is momenteel in 2 garages opgedeeld:

De linkergarage staat vol met brol van de verhuis. De rechtergarage ligt vol andere brol. Daar boven zit het duivenkot (nog steeds op te ruimen trouwens).

Boven de andere garage ziet het er zo uit:

De schuur is voorzien van een stevige betonnen vloer (net als ons huis). En die vloer loopt door: boven het gangetje naar de hof, de stal, de berging en onze keuken is er dus nog een verdiep. En dat verdiep, u raadt het al, ligt vol rommel.

Ik beschouw mezelf niet als iemand die snel schrik heeft, maar hier zijn toch een paar hoekjes en kantjes waar ik eerlijk gezegd bang van ben. Madam boerenerf is hier nog nooit op geweest (we wonen hier ondertussen 5 maand!). Soit, als er iemand voor Halloween een  lokatie zoekt: ‘t is op het boerenerf dat ge moet zijn!

‘t Gebruik van de stal is inbegrepen in de prijs.

Geen flauw idee wat we met die zolder en die stal gaan aanvangen. Onszelf kennende gaan we d’er gewoon nog meer rommel bij leggen vrees ik.

8 Comments

 1. AnneTanne

  Het is alsof ik 16 jaar terug ga in de tijd, als ik die foto’s zie… Dat had toen hier kunnen zijn…

 2. bart

  Binnen vijf jaar zal je nóg zo blij zijn met al die garagekes, schuurkes en zolderkes. Altijd plaats te weinig meneer! Hier ligt/staat alles ook al overvol.

 3. Sapience

  Heerlijk al die oude rommel, dan kun je tenminste op ontdekkingstocht. Wij hebben hier ook allerlei zolders en stallen die wachten tot we ze een keer nodig hebben. Ondertussen scharrel ik er wel graag!
  Eveline

 4. meneer cité

  Als ik me niet vergis, is meneer Boerenerf zelf pas de eerste keer alle hoeken van die zolder gaan verkennen toen ik op bezoek was. In ieder geval weet ik waar me te verstoppen als Den Duits nog eens ongevraagd binnen valt!

 5. meneer boerenerf

  @ AnneTanne, als de nostalgie te groot wordt: wij staan open voor een huizenruil hoor. Voor een weekje, een maandje, een jaartje 😉

  @bart, ik ben bekend met het verschijnsel ‘hoe meer plek ne mens heeft, hoe meer rommel ne mens verzameld’. Ik probeer daar niet aan toe te geven. Maar het wordt ne mens niet gemakkelijk gemaakt.

  @Sapience, jullie zitten daar anders ook wel heel mooi in Le Sap (wat een naam trouwens, ideaal voor marketing van vruchtensappen: ‘Appelsap van Le Sap, dat smaakt!’ enzo ..)

  @meneer cité, ik was er reeds op geweest, maar tijdens u bezoek ben ik inderdaad verder dan ooit doorgedrongen in hostile territory. D’er is nog 1 hoekje vol met rommel en klimop dat verovert moet worden. Als ge u geroepen voelt…

  • meneer Cité

   Awel, ik zal nog eens mee op onderzoek gaan. Zijn we zeker dat er geen zombies zitten?

   • boerenerf

    Neen, maar maakt dat het niet wat interessanter? Ik zal u de volgende keer onze kelder eens tonen …

 6. Cee

  Ik ben blij voor madam Boerenerf, zo ziet ze ook eens (op foto) wat er daar eigenlijk is 😉 Ik merk wel dat je wat opgeruimd hebt, neen? 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

© 2024 BOERENERF

Theme by Anders NorenUp ↑