Brrr, koud.

De winter is in het land. Veel te vroeg, als je het mij vraagt. Dat ik me serieus aan het afvragen ben waar die door Al Gore beloofde opwarming blijft. Een paar graadjes warmer, ‘t zou ons niet slecht uitkomen. Ze maken hier nu al uitstekende wijn: de Joeri bijvoorbeeld, of in Meerdael, maar nog een beetje warmer en we zitten hier echt in Bourgondië, of zelfs de Provence. Zucht, als ge op politici moet rekenen om iets gedaan te krijgen …

Voorlopig mogen we nog bibberen en rillen. Dat betekent dat we ons huisje warm moeten induffelen: we hebben nog steeds ons deur en venstertje niet ontvangen en deze vrieskoude is geen goed nieuws voor ons wasmachine. 

't is een beeteke gelijk spelen met grote lego-blokken!

 

De aannemer heeft beloofd dat de deur voor binnenkort is. Maar ik begin zo te peisen dat diene aannemer een neefke van den Al Gore is. Veel beloven, maar als ‘t er op aankomt u schoonekes in de kou laten staan!

Zo zijn wij niet zulle! Als wij iets beloven, dan komt het er ook! Wij hadden de vogelkes een schoon voederbakske beloofd, en wat staat er nu op onze binnenkoer te blinken: een voederbakske! Sommige mensen maken dat zelf. En die hebben daar gelijk in. Maar mijn werkkot is momenteel nog 1 grote rommel. Dus zelf wat bricoleren is voor later, als de grote werken achter de rug zijn.

Schoon hé. En zelf in mekaar geschroefd! 'k Had wel nog 2 vijzen over ...

 

Ons eigen kippen worden ook niet vergeten. In de gauwte hun kot uitgekuist en royaal voorzien van vers stro. Efkes nog een postume proficiat naar de vorige eigenaar: dat kot is echt wel op de ideale plek gebouwd. Met perfecte oriëntatie van het venster. De middagzon warmde het kot helemaal op.

Er wordt hier goed gebruik gemaakt van de zonne-energie.

Dom zijn die kippen trouwens niet. Terwijl het al begint te winteren in het grootste gedeelte van ons tuin zoeken zij die paar plekjes op waar het nog herfst is.

Tiense vechtkriel in herfstzon

Lekker in het zonneke tussen de bladeren lopen.

In de rest van de hof is het wel al aan het winteren. Voorlopig nog zonder sneeuw.

6 Comments

 1. natuurlijk-rijk

  Aah ‘t valt blijkbaar op dat ik een zelfgemaakt exemplaar heb staan. ‘T zal door de schoonheidsfoutjes zijn 😉
  Ik ben dan ook geen vakman, zolang ik maar wat kan prullen en prutsen met een redelijk resultaat, ben ik al meer dan content. Hopelijk komt het bij jullie snel in orde met de raam en deur.

 2. bart

  nochtans, een eigen voederplank maken kan heel aangename neveneffecten hebben. (http://eigenwijzetuin.be/nestkasten-ed/voedertafel-maken-uit-een-wijnkist/). Maar allez, je hebt er al zelf de schroeven in gedraaid, dat is toch al een begin 🙂
  En wáár is de tijd dat we nog elke keer de wasmachine moesten aflaten tegen het bevriezen, elke keer op mijn knieën voor dat machien met een twintig frank stuk, elke keer weer een natte broek omdat er ineens twee liter ijskoud zeepsop uit gegulpt kwam. Ben ik even blij dat we daar van af zijn 🙂

 3. hoow@huis met tuin

  hmmm
  daar zeg je zo iets.
  ik kan vanavond maar beter eens gaan proberen of ik mijn wasmachine nog kan aflaten :S

 4. meneer boerenerf

  @natuurlijk, wacht tot ik met bricoleren begin, dat gaat nog lachen worden.
  @bart, ‘k zou liever zelf bricoleren hoor. Want nu is het toch 17 euro kwijt zijn voor iets waar de houtkwaliteit toch niet al te fameus is. Maar momenteel nog geen plek (ik moet de werkplaats nog opkuisen) of tijd voor. De schroeven zijn er wel ongeloofelijk vakkundig ingedraaid zulle! Ge kunt het niet zo zien op de foto, maar het vakmanschap dat daar is ingekropen, Oh la la 😉
  @hoow, idem hier jong. Een sjans dat den Bart het hier post, ‘k weet weer wat gedaan vanavond. ‘t Zal nu wel met een 1 euro stuk zijn vrees ik (inflatie hé 😉

 5. woolf

  zonder sneeuw, maar met prachtige vorst edoch. zalig, niet?
  wat deurloos in de kou zijn betreft…. mhm… ik zit ook azo te wachten op een dubbele raamdeur en de levering schuift maar op. chauffagist maakt verwarming niet in orde voordat de vermaledijde raampartij erin zit….
  ik wens jullie toch snel verlossing. 😉

  • boerenerf

   We kunnen maar hopen dat de temperatuur snel weer wat stijgt hé.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

© 2024 BOERENERF

Theme by Anders NorenUp ↑