Hakselen maar!

Vandaag hebben wij (wat ook een eerste keer was) gehakseld! Met onderstaand machien.

hakselaar

grote hof = groot machien

Ietske verder in ‘t straat gehuurd en vervolgens mijn overgebuur in onze hof laten verzetten. Want toen ik het probeerde ging het er op zijn eentje vandoor en zat ik bijna tegen een boom.

‘t hakselen was ook nodig want zoals reeds eerder vermeld, ik heb het niet zo op eeuwig groene zaken. Gene hulst, maar ook geen sparren! Onderstaande, (dubbele!!) rij sparren werkten dan ook danig op mijn zenuwen. Ze werkten eigenlijk al op mijn zenuwen nog voor we het boerenerf gekocht hadden.

rij sparren

wie zet er nu een dubbele rij sparren in zijne hof?

Dus ik gisteren congé gepakt en d’er mij ne keer serieus opgeschoten. Een wijze raad, werk niet op mijn zenuwen.

dag sparren!

Dat leverde natuurlijk redelijk wat afval op. Tel daar nog ne keer ne halve notelaar en een vree grote spar bij (gesneuveld in een storm) en d’er lagen hier tamelijk wat hoopkes. Dus efkes nen halve dag goed doorgetrokken met de hakselaar et voila:

hopen gehakseld hout onder de notelaar

d'er is hier precies ne zot met nen hakselaar gepasseerd

Nu nog die snippers opkuisen en ne keer met de bosmaaier passeren. Maar dat zal voor volgende week zijn, want nu is het tijd (en ideaal weer) voor ne barbeque!

2 Comments

  1. Lotte

    amai wat een hakselaar!!!!!

    nu nog wat groensel, beetje paardenmest en ge kunt uwe composthoop beginnen, want waar blijft ge toch met al dat gehaksel vraagt ne mens zich af, ok wat uitstrooien kan ook wel.

    • boerenerf

      We zijn er nog niet echt goed uit waar de composthoop moet komen. Dus voorlopig gaat het gehaksel gewoon blijven liggen (en al een beetje naar het containerpark).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

© 2024 BOERENERF

Theme by Anders NorenUp ↑