Mijn duivenkot

De ene blogger heeft last van een vallende duif , de andere blogger van een debiele duif  en nog een andere van een bezoekende duif . Maar zelfs al telt ge dat allemaal bij elkaar op, dan nog is dat klein bier tegenover de situatie op het boerenerf.

 Wij vinden ons namelijk geconfronteerd met een ganse bende anarchistische krakersduiven! Outlaw krapuul van de ergste soort!! Dat vliegt hier rond alsof den boel van hen is, schijt waar het goesting heeft en zit hoog en droog onze katten in hun gezicht uit te lachen!! De dutsen krijgen er ochot een depressie van!

Dat zit namelijk zo: de vorige eigenaar hield duiven. Toen hij te oud werd is hij ermee gestopt, het duivenhok werd ontruimd maar hij liet wel de ingang wijd open.

opendeurdag in de duiventil, geen goed idee!

Een paar lepe wilde duiven hadden al snel door dat er daar een volledig ingericht duivenkot voor het grabbelen lag en zijn er ingetrokken. En ge weet hoe dat gaat hé, soort trekt soort aan en voordat diene mens het goed en wel besefte zat hij met een volledige kolonie wilde duiven op zijn kot.

dat zit daar ne ganse dag op zijn lui gat, maar kuisen dat is blijkbaar te veel gevraagd!

En nu zitten wij d’er mee. Ik wou er eigenlijk onmiddellijk komaf mee maken want ze zitten met ziekten en dan sterft dat in u bloembakken. Wat madam boerenerf niet echt kan appreciëren (kaka op de was nog minder trouwens).

duivenskelet in bloemenbak

De duif is dood, al efkes zo te zien

Maar ja, vrouwen en kinders zomaar op straat zetten, dat doet ne beschaafde mens niet hé. Als een lezer me zou kunnen vertellen wanneer het wel het juiste tijdstip is voor een gedwongen deportatie die zelfs Sarkozy het schaamrood op de wangen doet krijgen, gelieve even een reactie te plaatsen. Maar wees discreet want ik heb den indruk dat ze iets in het snotje hebben. Ik ben er serieus niet gerust in, soms heb ik het gevoel op de set van The birds verzeild te zijn.

duiven op een dak

Hitchcock was zijn tijd ver vooruit

9 Comments

 1. hoow

  Kom ook veel zo’n situaties tegen als ik in gebouwen moet gaan opmeten die al tijden leeg staan.
  Dan kom je in kamers waar en lagen en lagen duivenstront op de grond plakken, torenhoge bergen stront onder plaatsen waar ze zitten en hier een daar eentje die er dood ligt te stinken.
  Duivenstront is trouwens ZEER ongezond, dat pakt serieus op de adem, zeker niet aan te raden voor astmalijders.

  Misschien dat er naar de winter toe geen nesten meer zijn en je heel de boel kunt buitenzwieren?

 2. onderdeappelboom

  Gewoon buitenjagen en dan de deur dicht timmeren? Te simpel zeker?
  Toffe blog trouwens!

  • boerenerf

   Daar gaat het inderdaad op neerkomen. Maar daarna begint het werk pas: de jarenlang opgestapelde stront opkuisen en gans het kot afbreken. De goesting is niet al te groot. Maar de huidige situatie kunnen we niet laten aanslepen.

   Hmm, lof van 1 van de blogs die ons aanzette om zelf te bloggen (of is het u nog niet opgevallen dat we hier hetzelfde thema gebruiken ;-). Beter wordt het leven niet, en het bovenste hemdsknopke is d’er net afgesprongen…

   • onderdeappelboom

    Maar allé gij, mijn onnozel blogske? AL mijn knoopjes zijn er net afgesprongen 😉
    (PS Er scheelt redelijk wat aan dit thema hoor, maar met de nodige kennis (die ik mankeer) kan je er wel aan prutsen tot het aan al je wensen voldoet)

 3. bart

  En als je nu eens de deur van het duivenkot ‘vergeet’ dicht te doen als de poezen buiten op wandel zijn? ‘t zal rap opgekuist zijn (allez, de levende duiven dan toch…) 🙂
  Voor de opkuis van de str***, stofmaskerke opzetten hoor, Hoow heeft gelijk ivm dat ongezond.

  • boerenerf

   Sorry Bart, maar in die str*** hopen laat ik mijn katten echt niet lopen, als’t voor ons ongezond is voor hen zeker (trouwens gelet op de lagen en lagen die er liggen zouden de katten stelten nodig hebben om er door te geraken).
   Qua opkuisen ga ik me ergens een hazmat-pak aanschaffen denk ik…

 4. Lotte

  Dus eerste de str*** eruit schuppen en dan de deur vergeten dicht te doen? 🙂

 5. sezaar

  Henk niet gezien? En leg dat skelet maar opzij voor mij.

 6. Loko Tosh

  s’avonds deurke toe, duifkes pakken, kop afrukken, de eerste keren is dat nog onhandig, maar je leert snel, pluimen, darmen eruit, diepvries in, stoofpot in en laten garen tot ze van het been vallen hetgeen wel een uur of vijf, zes kan duren bij de ouderen van dagen, soep kan ook, lekker en voedzaam, geeft je de krachten om het kot op te kuisen. veel succes en smakelijk.
  je kan eventueel de hulp inroepen van your friendly neighbourhood duivemelker.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

© 2024 BOERENERF

Theme by Anders NorenUp ↑