Anno 2010, de verovering van het kippenhok

Zolas ik hier al eerder aanhaalde, het boerenerf zou ook een kippenhok moeten hebben.

Volgens de overlevering bevond er zich namelijk onder die berg klimop een hok.

Nieuwsgierig en vol goede moed begon ik er aan. Na een uurtje was de klus geklaard:

kippenhok

schoon, hé, idyllisch hé?

Althans, ik dacht dat de klus geklaard was tot ik de deur opentrok:

binnenkant kippenhok

Godver miljaarde nondedomme, wat voor nesten zijn dat hier wel!!

Laten we zeggen dat ik in één klap een gans pakske minder nieuwsgierig was naar dat kippenhok. ‘k Heb het zelfs efkes gelaten voor wat het was en ben op mijn taxussen gaan inhakken. Want taxussen (of Buxus, of spar) daar heb ik het niet zo voor. Dus die gaan weg, dus zet ik er regelmatig eens een uurtje de hakbijl in (maar mijn taxus-hakwerk is voor ne latere keer). De volgende dag was ik weer nieuwsgierig genoeg om mij het kot in te wagen en na nog eens twee uurtjes had ik (behalve beten en steken van ik weet niet welke beesten). Tatatadaa!! Een volledig geëquipeerd kippenhok!

kippenhok binnenhok

een kippenhok volgens de regels van de kunst

 Nog een beetje kuisen, ne keer kalken en de venster en deur een beetje repareren en we kunnen kippen steken.

DE vraag is, ga ik me nu zondag op SLE kunnen inhouden? Want zo’n zilverbrakel is eigenlijk wel een schoon beesteke, nietwaar?

11 Comments

 1. Marmod

  Ik wil even laten weten dat ik mee lees en ontzettend van je verhalen geniet en er ook soms vreselijk bij moet lachen 😉 Heel amusant!

  • boerenerf

   Bedankt Marmod, doet deugd om te lezen. Daar doen we het voor.

   In een ver en duister verleden heb ik nog voor het studentenblad van de Gentse unief geschreven. Mijn niveau van toen haal ik bijlange nog niet, maar de toenmalige hoofdredacteur was dan ook een genadeloze sadist die je voor elk slecht artikel liet geselen en kielhalen (aaah, good times). Den duts zit nu bij radio 2.
   Maar ‘t is leutig om nog ne keer iets te schrijven, en de reacties zijn ‘t zout op de pattaten.

 2. Lotte

  Zo mooi!!! echt idyllisch… een tuin vol verrassingen!
  Likje verf beetje schroevendraaierij betreffende de deur 🙂

  Wel voor de kippenaankoop kotje in orde brengen want zo’n schoon zilverbrakel is voor de poezen ook een schoon beest.

  Diene taxus kan je die niet binnenbrengen op container park voor een of ander goed doel?
  Je kan ook eens aan de buren vragen of je hunne pas moogt gebruiken voor het container park. Ik kreeg na enkele verzuchtingen twee aanbiedingen om pasjes te lenen.. maar we blijven naar Antwerpen Linkeroever rijden omdat de containers in de grond zitten. Ook handig!

  Succes met de volgende veroveringen! Zolder? 😛

 3. bart

  Nog voor Schamper geschreven? Ik las dat echt graag, in een eveneens ver en duister verleden. Volhouden hé deze blog, want hier is het ook aangenaam lezen. Taxus is overigens excellent brandhout, niet weggooien!
  En als jullie naar SLE gaan zondag, zeker om14 u langskomen aan de ingang hé, voor de kameraadschappelijke verbroedering en zo!

  • boerenerf

   Hier zit inderdaad ne schamperaar.
   En ik was ook van plan om de taxus als brandhout te gebruiken. Daarom dat ik er nu regelmatig op sta te hakken: eerst alle zijtakken en top verwijderen. Die gaan dan in de hakselaar. Daarna gaat de buurman de stammen er met behulp van de tractor met wortel en al uit trekken.
   Voor SLE doen we ons best maar we weten niet of we 14u gaan halen wegens gaan eten bij de schoonfamilie (mmmh, kroketten).

   • bart

    oei, kroketten! Alle begrip dan, er zijn nu eenmaal prioriteiten in’t leven.

 4. moustache

  Ga voor een brahma kippeke ! Indrukwekkend groot beest, maar zo rustig en elegant. Voor zover je dat van een kip kan zeggen natuurlijk…

  • bart

   wie mij nog drie gezonde brahma hennen en 1 haan kan bezorgen aan schappelijke prijs mag het altijd zeggen, ik ben nog op zoek

  • boerenerf

   Ik wil eigenlijk tiense vechters. Ze zijn uit de streek, bijna uitgestorven en de vereniging en grote bezieler voor het in stand houden van de soort zit in Oplinter wat niet zo ver van het boerenerf is.

   Maar madam boerenerf heeft er een beetje schrik van en vind den Brakelse wel schoon.
   Dus gaan we voor 50/50 Brakelse en Tiense (met de haan natuurlijk nen Tiense vechter aha), waarbij ik me afvraag hoe de kruising tussen die 2 rassen er gaat uitzien…

 5. Joris

  Moesten de Tiense vechters niet bevallen dan kan je ook nog Brabantse hoenders aanschaffen (= ook streekeigen in het Hageland)

  • boerenerf

   Bedankt voor de tip Joris, we houden het in het achterhoofd, maar allereerst dat kot kalken (nog altijd niet gedaan, schaamtelijk!).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

© 2024 BOERENERF

Theme by Anders NorenUp ↑