5 reasons why I smile #tag

reasons to smile

 • Tag 5 andere bloggers om deze tag uit te voeren;
 • Maak de naam bekend van diegene waardoor je genomineerd bent in je artikel;
 • Noem 5 redenen waarom jij lacht of blij bent;
 • Kopieer deze regels en zet ze in jouw artikel;
 • Kopieer de TAG-afbeelding en plaats die in jouw artikel.

Wij hebben onze nominatie in deze variant van de modern kettingbrief te danken aan Menck. Zogezegd omdat hij ons stiekem twee toffe mensen vindt. Ik vermoed dat hij dacht veilig te zitten in het verre West-Vlaanderen. Driewerf pech, best Menck. De invloed van het Boerenerf strekt zich ook uit tot in het verre West-Vlaanderen, binnenkort op deze blog: lever met bieten en rode wijn ….

Vijf redenen waarom ik lach of blij ben.

* Humor natuurlijk. Dat kan absurde humor zijn (Monthy Python, The young Ones). Harde humor zoals Alex    Agnew. Of zelfs slapstick en flauwiteiten genre het vroegere Banana split. Goede bijtende satire mag ook maar wordt dat heden ten dage nog gemaakt? Hoe ik Gert-Jan Dröge en zijn Glamourland mis…

* Grofheden. Hola zult u zeggen, dat valt toch ook onder humor. Denk aan Married with Children of Southpark. En dat klopt ook. Maar ik geniet ook van grof zijn zonder dat er daarom perse een grap moet aanhangen. Waarom iets gewoon zeggen als het ook grof kan? Jo Bogaert heeft het in een interview ook al aangekaart: mensen in Aalst zijn grof tegen elkaar. Zeker als ze vrienden zijn. In mijn jeugd was er regelmatig onderlinge competitie ‘om ter grofst’ en blijkbaar ben ik mijn jeugd nooit helemaal ontgroeit want ik wacht al weken op een moment om ‘Go suck some ebola dick’ tegen iemand te kunnen zeggen. Opper bij mijn vrienden het idee om op de volgende carnaval kleine zakjes met wit poeder aan kinderen uit te delen en die vinden dat een goed idee! In Aalst moeten ze lachen om zulke dingen.

* Madam Boerenerf koeioneren. Heeft aan de ene kant te maken met graag grof zijn en aan de andere kant met het oude gezegde ‘meisjes plagen is om liefde vragen’. Maar ik plaag Madam Boerenerf graag. Soms overdreven graag. Soms zo lang totdat ze echt kwaad is op mij. En het ergste van al, hoe kwader ze wordt, hoe meer ik mijn plezier er in heb. Ik weet het , ‘t is niet proper van mij.

* Schrijven. Ik schrijf eigenlijk wel graag. En ik doe het veel te weinig de laatste tijd. Maar iets perfect goed geformuleerd krijgen, ik geniet daarvan. Schrijven maakt mij content. Maar ik doe het te weinig en ben momenteel vree roestig….

* Ons Boerenerf. Met ons beestjes. Zalig als de kippen weer eens een stofbadje nemen. Of de varkens lopen te grazen. Ook de plek, de rust die ik hier heb. De meeste mensen heb ik het liefst een goed eind uit mijn buurt. En eindelijk kan ik met de riek in de hand zeggen: van mijn erf!

* Madam Boerenerf. ‘T is geen gemakkelijke, en ze heeft me al menig grijs haar bezorgt. Maar ik zou het niet anders willen. Bij ne mens zoals mij, daar past een lastige treze bij….

Ik nomineer:

Niemand, dat kettingbrief gedoe, ik ben er niet voor.

5 Comments

 1. Menck

  LOL. Dit is wellicht de beste invulling van deze tag die ik al las. En wat meer is: ik herken er mezelf in. Eens lekker grof uit de hoek komen en mensjes pesten – doch niet continu: love it. Maar ‘t is nu niet dat ik in Aalst zou willen wonen, dat ook weer niet. 😉

  O ja: lever met bieten en rode wijn: dat klinkt helemaal niet onaangenaam, moet ik zeggen, vooral als het konijnenlever betreft.

 2. bentenge

  Hela menneke, dat zijn er wel zes ! Dat is pas grof.

 3. Fruitberg

  😀

  Ik merkte ook dat iemand vals aan ‘t spelen was.
  Ik vermoed dat MadamBoerenerf U ook soms een hak zet?

 4. F

  Ik vind dat Meneer Boerenerf de stadsgrenzen van Aalst nogal liberaal hertekent.
  Of ‘frequent vertoeft’ verwart met ‘geboeren en getoegen’.
  Mor nen echten Oilsjteneir…
  Voor de rest van jullie:

  • meneer boerenerf

   Zegt meneer die al jaren niet meer naar carnaval komt …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

© 2024 BOERENERF

Theme by Anders NorenUp ↑