Plezante zaterdag

‘t Is een sluwe, mijn madam. Een vree sluwe.

Volgens haar had ik namelijk dringend wat nieuwe kleren nodig. Ik zeg volgens haar, omdat de definitie van ‘versleten’ ietwat verschilt tussen ons beide. Zij vind kleren versleten als er ietwat slijtage zichtbaar is. Ik vind kleren pas versleten op het moment dat zij tot fijn stof vergaan als je ze uit de kast wilt nemen. Stof die flinterdun afgesleten is, vlekken die er niet meer uitgaan of zelfs scheuren maken geen versleten kleren.

Ook hoeveel kleren ne mens nu precies nodig heeft, is een ander discussiepunt. Twee broeken, een paar hemden en een paar t shirts, dat moet toch volstaan voor ne mens? Madame Boerenerf vind dat een beetje meer kleren toch wel mogen. En dan nog het liefst kleren waar de broek en het hemd ietwat assorti zijn qua kleur ook!

Denk nu niet dat Madame Boerenerf zo een mode triene is met uitpuilende garderobe, 200 sjakossjen en 300 paar schoenen. Absoluut niet, dat valt eigenlijk vree, vree goed mee. Geen sjakossjenmadam was in mijner jeugd dan ook 1 van mijn gouden regels bij het uitkiezen van bevallige deernes op mijn queeste naar de liefde. Licht beschonken zijn was een andere regel, waarom het uw eigen moeilijk maken, nietwaar?.

De eerlijkheid biedt me te bekennen dat op het gebied van kledij, het eerder ik ben die aan het uiterste van het spectrum zit. Laat het aan mij over en mijn garderobe situeert zich ergens tussen die van een volbloed naturist in het zuiden van Spanje en een dakloze. Dit beseffen zorgt er echter niet voor dat ge mij gemakkelijk naar ‘t stad krijgt om ne keer wat nieuwe kleren te gaan kopen.

En dus is ze sluw mijn madam, heel sluw.

Ze laat dan zo langs haar neus weg weten dat er zaterdag het evenement ‘Leuven, stad van ideeën’ is. Met allemaal hightech standjes en zelfs 3D printers. ‘Maar natuurlijk wil ik daar naartoe gaan!’ is dan mijn reactie. Waarna ze er aan toevoegt dat we dan meteen ook een paar hemden kunnen kopen want ja, ‘we moeten dan toch aan die winkels passeren’. Hinderlaag, is denk ik de juiste term hiervoor. En ik was er blind ingelopen.

In ieder en geval, ‘t was een plezante zaterdag. Staan kwijlen op de maker bot.

20140517_134314

En ook op de egg bot. Die laat u namelijk toe om gelijk welke afbeelding van u computer op een ei te tekenen.

20140517_134338

Beide behoren toe aan het Fab Lab te Leuven. Iedereen is daar welkom dus verwacht u binnenkort maar aan een paar leuke Boerenerf eitjes.

Verder ook nog ontdekt dat de abdij van Vlierbeek er redelijk idyllisch bijligt.

20140517_121755

Met een estaminet met super leuk terras

20140517_121804

En dan thuiskomen en de varkens eens goed knuffelen zodat ook die content waren.

20140517_185937

Meer is er echt niet nodig om een heel gezellig zaterdag te hebben. En ik heb zelf 3 nieuwe hemden en een nieuwe broek gekocht! Ik content, mijn madam content.

Om samen te vatten: gadgets + gezellig terrasje + varkens = een gezellige zaterdag.

4 Comments

 1. Fruitberg

  met zo’n mooi weer winkelen? Lijkt me toch ook een beetje de hel 🙂

  • meneer boerenerf

   Tja, dat komt er van door het altijd maar uit te stellen. Maar ‘t was dus maar een uurtje van een voor de rest v ree plezante dag …

 2. Menck

  Ik begeef me pas aan het vreselijke shoppen als mijn reet door mijn broek heen zichtbaar wordt. Want alleen mijn broeken (en schoenen) ga ik zelf uitzoeken en passen. Al de rest brengt mijn madam voor me mee.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

© 2024 BOERENERF

Theme by Anders NorenUp ↑