Wat een gemak

We hebben hier al een paar keer over HelpX gesproken. En ik denk dat we dat wel nog een paar keer gaan doen. Want mensen, dat is toch een gemak.

Thuis komen en dan zien dat het kippenhok een serieuze knipbeurt heeft gekregen bijvoorbeeld.

P1000988

Of een paar dagen verlof nemen en eindelijk (die goede voornemens dateren al van december 2010 zie ik hier, hoe schaamtelijk!) het werkkot grondig uitkuisen.

P1000989

En met grondig uitkuisen bedoel ik dus ALLES eruit halen en naar het containerpark brengen. We noteren: 1 bomvolle remorque.

Onder het afdak achter de schuur hebben we ook verder opgeruimd. Bijna alles dat weg moet is er nu weg. Dat was nog ne keer 2 remorques goed vol.

P1000990

Met de ketting zaag heeft mijn vader duchtig wat bomen uitgedaan. Vooral bij de varkens. Daar zijn alle wild opgeschoten berken en wilgen gesneuveld. Behalve de vier door ons aangeplante bomen is de weide nu vrij van bomen. Ge moet ne keer zien wat voor verschil dat geeft. Madame Boerenerf bleek behoorlijk allergisch te zijn voor hun pollen. Dus hopelijk dit jaar aanzienlijk minder last (‘t is haar maar beter geraden, na alle werk dat ik er heb ingestoken nondemille!!).

P1000992

Al die omgezagen boompjes hebben wij naar de oprit gesleurd, daar de zijtakken afgedaan (nog eens 2 remorques vol) en de stammen verzaagd tot brandhout.

Voorlopig dus al 5 remorques naar het containerpark afgevoerd. Dat is het plezante van met twee te kunnen werken. Dat gaat vooruit!

Morgen heb ik nog een dagske verlof en schieten we ons de schuur in, daar is nog een verdiep vol met rommel.

Ik heb er wel goesting in.

5 Comments

  1. anne-marie

    Het resultaat mag er dan wel wezen.zie er al naar uit om dit alles van nabij te kunnen bewonderen.ben blij af en toe weer eens iets te lezen op jullie blog,ik miste dat wel een beetje.het is altijd plezant om te lezen.

  2. bentenge

    Ik vraag me af of de goesting standhield 🙂

  3. TheHappyFive

    Hmm … die Kaboutertjes blijken dan toch te bestaan?!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

© 2024 BOERENERF

Theme by Anders NorenUp ↑