Een goed idee

Vandaag verlof genomen want ik had nog wat zaken af te werken. En zondag komt er nog een helpX’er. Zaterdag moet ik naar een vrijgezellenavond dag en voor vrijdag geven ze slechter weer. Zodoende was het vandaag geworden.

Dat was dus een vree goed idee. Wat een zalig weertje. De thermometer in onze auto gaf maar liefst 22 graden aan. Tweeëntwintig! Op 20 maart. Ik heb ne ganse dag in mijn t-shirt rondgelopen. ‘t Was precies zomer. In één woord, zalig!

Geen foto’s want het waren allemaal kleine pruldingskes links en rechts dat ik vandaag gedaan heb.

Waar ik vorig weekend wel foto’s van heb genomen is de Vlooybergtoren in Tielt-Winge. Onze regionale zender had er al ne keer iets over gebracht, Vlaanderen vakantieland ook (de laatste minuut van het filmpje) en zelfs in Nest heeft er al een foto van gestaan. Slechts op een boogscheut van het Boerenerf, dus hoog tijd om er ook eens naar toe te gaan. Qua concept misschien wat raar: we gaan ne grote trap in een veld boven op een heuvel plaatsen. Maar qua uitvoering echt wel een goed idee. Zo ne trap in een schoon landschap, dat heeft iets.

P1000941P1000946P1000951

De trap maakt het landschap er omheen eigenlijk nog mooier. En ‘t is daar schoon.

P1000948P1000939P1000940P1000954P1000958P1000959

Als ge ooit in de buurt zijt, zeker de moeite om er een omweg voor te maken.

20 Comments

 1. Heel leuk, die toren-trap! Moet ik ook eens heen – met de kids.
  En vandaag vrij nemen was inderdaad een goed idee. Deed ik dus ook – prutsen in de tuin.

 2. Hier nog eentje met een dagje verlof vandaag 🙂 Leuk die trap, dan kan je boven de wolken meten.

 3. op donderdag werk ik van thuis, maar dat betekent wel dat ge u werk op uw balkon kunt doen 🙂 dat is natuurlijk niet te vergelijken met midden in ‘t groen bovenop een trap staan!

 4. Heel erg tof. Ik zat vanmorgen nog in Midden-frankrijk, geen verlofmogelijkheden voor mij dus. maar ‘t is j(ulli)e van harte gewenst

 5. Leuke tip! Had nog nooit gehoord van de torentrap.
  Ik heb helaas mijn thuiswerkdag op deze druilerige vrijdag 😉

 6. Ik heb de trap al eens van de straat af zien staan en zei tegen die van ons dat we er ook eens naar toe moeten. Mooie reportage. Dit weekend wandelen we in Walenbos met vertrek in Houwaart en dan komen we er zo goed als langs.

 7. Het geeft iedergeval een heel mooi uitzicht 🙂

 8. Een trap die naar nergens leidt; cool. En de vergezichten zijn effectief meer dan de moeite waard.

 9. Potverdikke, dit was me volledig ontgaan.
  Ooit eens prachtige foto’s van deze trap op Flickr gezien en vermits het in de buurt is ons toen voorgenomen deze trap eens met een bezoek te vereren. Volledig aan ons ontgaan en dankzij jou nu meteen in mijn Evernote lijst gezet. Dikke merci voor de herinnering!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

© 2021 BOERENERF

Theme by Anders NorenUp ↑