Vroege vogels

Dat ze er dit jaar vroeg bij waren. Waar we andere jaren meestal tot ergens in oktober hebben (of de eerste echte kou) om ze overal aan te treffen was het dit jaar reeds begin september van dattum. Joekels van spinnen die plotseling vanuit alle hoeken en spleten (en dat zijn er veel in ons huis) te voorschijn komen. Serieus, waar zitten die de rest van het jaar? Naar het schijnt zijn ze op zoek naar een partner. Zekers om volgend jaar met nog meer volk binnen te wandelen…

Een dikke vette pluim voor madam Boerenerf trouwens. Waar onderstaande verschijning vroeger op een hysterisch geschreeuw en een panisch wegduiken kon rekenen is er nu enkel nog een droge mededeling. Het enige nadeel is dat ze die monsters meestal pas ziet vlak voor we gaan slapen. Aangezien ik volledig au natural slaap is het dus al meermaals voorgekomen dat ik zo een gedrocht helemaal onbedekt tegemoet treedt. Ik geef het toe, helemaal op mijn gemak voel ik me dan niet. Zie dat dat juist op het goede moment wegspringt en op een strategisch verkeerde plek terecht komt, brrr …..

P1000656

Ik vind troost in het feit dat het voor de spin ook niet plezant moet zijn om in zijn laatste levensseconden plotseling mijn naakte ik voor zich te zien opduiken.

17 Comments

 1. Ze zijn groot en eng maar vooral erg machteloos en compleet ongevaarlijk, die huisspinnen. (Trouwens, wat zoeken die beesten toch altijd in een bad?)
  Vandaag heb ik noodgedwongen zowat vijftig kruisspinnen moeten trotseren. Aan hun beten ben ik bijzonder allergisch, dus dat is telkens weer uitkijken geblazen.

 2. Zeker geen trilspinnen wegvanegn (die kleine spinnetjs die wat weg hebben van een hooiwagen). Zij eten die grote huisspinnen op…

 3. Spinnen, juist ja. Ik vind die diertjes best wel cool. Maar zwijg me van die langpootmuggen die eveneens rond deze tijd van het jaar graag binnendwarrelen. Dan zoemt dat gelijk zot rond de lampen.

 4. Bah, die grote zaten ook steeds ‘s avonds op het gordijn in de slaapkamer.
  De slaapkamer moet nog eens hergeschilderd worden maar heb dan maar al met schilderskit alle spleetjes rond het vals plafond en de rolluikasten dicht gezet.
  Ik gruwel er nog veel meer van het gedacht dat ik ze zou moeten dood doen, dus zo nu en dan zie je mij ‘s avonds laat in slaapkleedje met vuilblik en borstel naar buiten rennen.

 5. Gelukkig dat die spin niets meer kan verder vertellen over jouw blote ik 😉
  Hier ook al een ferm monster gehad in de living, maar doodstampen op bleek behang is not done, dus deed ik ze met een blad papier van tegen de muur en liep ze plots mijn donkere mat op, waar ik ze niet meer terugvond. Brrrr

 6. Drinkglas pakken, snel op het spinnenbeest zeten, ansichtkaart tussen muur / grond en opening glas schuiven en dan met spin in glas naar buiten zien te komen….
  Vroeger zetten ik op alle (van die grote) spinnen op de vloer in de woonkamer steeds een glas. Als echtgenoot dan thuis kwam, mocht hij ze naar buiten brengen.
  Nu kijk ik maar niet al te goed in de hoeken van de slaapkamer: wat niet weet wat niet deert 😉

 7. Uitgaande van een kabeldiameter van 0.8 à 1,0 cm kom ik uit op een spin met een pootreikweidte van ongeveer 10 cm. Een behoorlijk groot beest! Eenzelfde exemplaar werd onlangs gemeld ten huize van de Schoon zus. Daar pastte het monster al niet meer in een drinkglas, en moest een slakommetje voor redding zorgen 🙂

 8. “Goed plat stampen en ge ziet nauwelijks dat het een spin is geweest!”

  AMEN!
  Alle logica ten spijt (“ongevaarlijk”, “nuttige beestjes” etc): het zijn mottige gedrochten en ze moeten uit mijn kot blijven. Zo niet sterven ze een snelle dood.
  Tenzij mijn 45 ze de eerste keer mist en ze ergens in een onbereikbaar hoekje kruipen. Dan krijgen ze een beurt van de BioKill spray. Dan sterven ze een trage dood.
  Zoveel comments op een spinenpost: controversiële beesten!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

© 2021 BOERENERF

Theme by Anders NorenUp ↑