Contractuele verplichtingen

Onze excuses, beste lezers. We waren hier efkes in een niet-geplande blogpauze aanbeland. Dat had verschillende redenen. Madame Boerenerf was de hort op, het moment voor mij om wat achterstand qua series weg te werken (met de luidsprekers lekker hard!!). En daarna had ik wat tuinonderhoud in te halen. Want al die regen en dan plotseling de zon: ge zag het gras/distels/brandnetels zo groeien.

Ge moet ne keer zien hoe grof het was. Kniehoog stond het.

brandnetels

Gans de boomgaard was zo.

P1000432

P1000457

En de rest van de tuin was al niet veel beter.

P1000453P1000454

De schuldigen waren dan ook niet moeilijk te vinden. Onze varkens, speciaal aangeschaft om al grazend de wildgroei onder controle te houden hadden verzaakt aan hun contractuele verplichtingen! Lui in hun nest liggen! Appels en wortels vreten a volonté! Maar het gras kort houden? Ho maar! Op hun eigen weide is het gras mooi kort, maar daarbuiten: nougabolle. Blijkbaar is dat teveel gevraagd!! Dat staat niet in het contract meneer! Daar moet eerst in het paritair comité over onderhandeld worden, en overuren/zondagswerk, dat is dubbel betaald! Ge moet ze daar zien staan: de lamzakken. Een beetje op hun gemakske rondwandelen in het gras, maar werken, ho maar!

P1000455P1000456

Ook de kippen vonden zo een wildernis wel ok.

P1000429

Maar aangezien wij soms wel eens vrienden uitnodigen en die mensen het niet altijd appreciëren als ze hun kinderen alweer eens kwijt zijn in onze tuin heb ik van armoede maar weer de bosmaaier boven gehaald.

5 Comments

 1. bentenge

  Kniehoog dat vind ik dan nog meevallen 🙂

 2. natuurlijk-rijk

  Schapen hebt ge nodig en anders moet je daar dringend wat margrietenzaad in uitstrooien 😉

 3. Eilish

  En wie geeft er die varkens wortels en appels ?
  En die varkens maar zingen : “als het gras twee kontjes hoog is, helahiep, helahop”

 4. de Fruitberg

  Terwijl die varkens hun best doen om een stuk van de weide mooi onder controle te houden worden ze toch overladen met kritiek? Nog zo’n misverstand : die wortels en appels eten ze op omdat die anders beginnen te stinken.

 5. Koen

  Heb het ook al ondervonden met onze zwijnen: éénmaal dat het gras hoger dan hun oren komt, zijn ze er niet zo zot meer op…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

© 2024 BOERENERF

Theme by Anders NorenUp ↑