Mooiste dorp van Vlaanderen

Welk dorp nu echt het mooiste dorp van Vlaanderen is, daar kan lang en uitvoerig over gediscussieerd worden (liefst met een goede frisse pint). Maar feit is dat in 2008 Oud-Rekem tot mooiste dorp verkozen werd. Een schoon dorpke, met biljart vlakke fietspaden langs de Maas, meer dan genoeg redenen vond madam Boerenerf om er een bezoekje aan te brengen. Na twee weekends hard travakken met de helpX’ers hadden we trouwens wel wat ontspanning verdiend. Persoonlijk dacht ik qua ontspanning aan een gans weekend lui achter mijn computer hangen (ik heb hier nog twee games liggen die nog niet eens geïnstalleerd zijn geraakt!), madam Boerenerf dacht aan een stevig fietstochtje.Nu, ik ken mijn klassiekers

Het moet gezegd worden, het is een HEEL mooi dorpke (veel schonere foto’s van het dorpje kun je hier vinden).

P1000310P1000320P1000323

Zoals jullie op de foto’s kunnen zien, we zijn vorig weekend geweest. Toen het nog deftig weer was. Deftig fietstochtje trouwens, door het dorp, de velden en ook langs de Maas.

P1000318

Toch wel idyllisch zo een rivier onder een mooi lentezonnetje en een schone bomenrij. Zelfs een industrieel monster krijgt een zekere charme zo aan de waterkant …

P1000311

Wie inspiratie wil opdoen voor een eigen uitstap: hier staan de 15 genomineerden van 2008 en onlangs kwam er een wandelbox ‘over de mooiste dorpen van toen’ uit.

8 Comments

 1. muggenbeet

  Wij bezochten Oud-Rekem ook en ik was toch wel wat ontgoocheld. Ik had er veel meer van verwacht. De overwinning moet gezocht worden bij het Limburg-gevoel (ben zelf Limburger) waarbij Limburgers bij wedstrijden aan één zeel trekken. Wie Frankrijk en Italië bezocht, zal beamen dat daar honderden dorpjes zijn die stukken mooier zijn.

  • boerenerf

   Ik vond het dorpje heel charmant maar was wat teleurgesteld in het fietsen langs de Maas. Minder idyllisch dan ik in gedachten had.

 2. Kristel

  Ik denk dat je daar een punt hebt, muggenbeet. Limburgers trekken inderdaad altijd aan een zeel vanuit een soort underdog-gevoel. Er zijn ook wel mooie dorpjes in de andere provincies, maar die gaan niet snel winnen.
  Wat Frankrijk en Italië betreft heb je helemaal gelijk. De fijnheid die je daar soms kan vinden in een klein onoogelijk dorpje, dat heb je hier gewoon niet. Ik peins wel dat de zon er ook veel mee te maken heeft wel en niet toevallig ziet Oud-Rekem er goed uit op de foto’s van meneer Boerenerf. De zon schijnt. De zon schijnt trouwens ook altijd in Vlaanderen Vakantieland heeft iemand me ooit eens gezegd en anders laten ze de zon wel schijnen voor Vlaanderen Vakantieland.

  • boerenerf

   Goh, je kan moeilijk vergelijken met Frankrijk en Italië vind ik. Ik ben wel dikwijls aangenaam verrast als we in België een uitstap doen. Er zijn hier veel mooie plekjes.

 3. de Fruitberg

  Eventjes fijntjes opmerken dat bij de genomineerden ook Hakendover stond, waar ondergetekende woont. 😉

  • boerenerf

   Dan moeten we dringend Hakendover dorp ook eens een bezoekje brengen 🙂

 4. natuurlijk-rijk

  Aha tijd voor ontspanning, groot gelijk!

  • boerenerf

   Het was nodig en het deed deugd, vooral het zonnetje

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

© 2024 BOERENERF

Theme by Anders NorenUp ↑