Eetbaar?

We hebben het hier al verschillende keren vermeld: dit jaar was het absoluut gene vetpot qua fruit en noten opbrengst. Waar het blijkbaar wel goed weer voor is geweest zijn paddestoelen. Met de tientallen honderdtallen vinden we er in onze tuin. Ik ken er niets van en waarschijnlijk zijn ze niet eetbaar. Ik denk dat we het uit gezondheidsoverwegingen beter houden bij champignons uit den Delhaize.

P1030837P1030838P1030839P1030840P1030869P1030870P1030826P1030827

9 Comments

 1. supermasj

  Foto 1 en 2, is volgens mij de gewone zwavelkop en die is giftig. De andere ga ik niet determineren (ben er onvoldoende in thuis en wil niet verantwoordelijk zijn voor gebeurlijke ongevallen)

 2. opdeboerderij.be

  Ik durf er ook geen geld op zetten van hieruit, maar die derde laatste lijkt mij gewoon een weidechampignon, waarvan ik vroeger exemplaren ging plukken met mijn opa om ze erna op te eten. Maar je zou er eens een kenner moeten bij halen, die kan zeker per soort vertellen welke eetbaar zijn en welke niet. Heerlijk toch als je champignons gewoon uit de hof kan plukken πŸ™‚

 3. ludorutten

  Tegen mijn kinderen zeg ik steeds: kijk en geniet van paddenstoelen in het wild, eten doen we alleen van gekochte exemplaren. Wij leven nog allemaal πŸ™‚

 4. Zem

  Leuk, zoveel soorten in de tuin. Ik zou ook zeggen, kijken en fotograferen en voor het eten de veiligste oplossing kiezen: de supermarkt.

 5. Elisabeth

  Ontdanks dat ik de benaming voedingmanagar of zelfs technoloog mag dragen weet ik echt niets over paddestoelen πŸ˜‰ Maar een enkele fout kan wel fataal zijn!

 6. SophieSweetVintage

  Inderdaad maar beter niet proberen. Ook al zien ze er supermooi uit, dat wel! πŸ™‚

 7. Menck

  Zalige foto’s. Ik kan er welhaast de herfst in ruiken.
  Paddenstoelen determineren is niet aan mij besteed, laat staan dat ik er de eetbare kan uithalen.

 8. de biodiverse tuinier

  Ik vrees dat het lang geleden is dat opdeboerderij met opa op stap ging – wat het is weet ik ook niet – maar zekerst geen weidesjampinjon πŸ˜‰

 9. aandewaterkant

  Knappe foto’s! Maar ook ik koop ze alleen in de winkel πŸ˜‰

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

© 2024 BOERENERF

Theme by Anders NorenUp ↑