Eindelijk regen

Hier in het Hageland is er eindelijk wat regen gevallen. Een beetje regen. Als er deze nacht niet wat bijvalt zullen we morgen hier en daar toch wat mogen bijgieten (aan gieters natuurlijk geen gebrek).

Maar voor de rest mogen we absoluut niet klagen. De rode aalbessen staan er tegenover vorig jaar al veel beter bij. En nu ik dat snoeien goed in de vingers heb kan dat er alleen maar op verbeteren (wegens veel veel jaren mogen woekeren is het een meerjarenplan geworden, ik vreesde de planten anders kapot te snoeien).

 

P1030094

De nieuwe frambozenstruiken doen het ook goed. Misschien dit jaar toch al frambozen uit eigen hof?

P1030095

De hazelaar schiet ook weer mooi op.

P1030098

En de laagstam-fruitbomen die op onze ‘nog te verwijderen’-lijstje staan doen hun uiterste best om te bewijzen dat er nog leven inzit en ze dus hun plaats op ons boerenerf waard zijn (pech jongens, jullie dagen zijn geteld).

P1030099

P1030100

Deze vrouwenmantel stond er al, maar niet meer overwoekerd worden vind hij wel beter.

P1030106

En ondertussen staan er nog een paar bijkomende bomen in bloei. Iets hogere temperaturen en we gaan een zalig paasweekend tegemoet.

P1030107

11 Comments

 1. bentenge

  Hier in het land van Asse hebben enkele druppels de grond bereikt. Het woord regen niet echt waard. Heb de net aangeplante struikjes daarstraks dan maar een uit-de-kraan-regenbui bezorgd.

 2. ludorutten

  regen ook hier dringend nodig, stuur maar door 🙂 Mooie fruitbomen heb je daar !

 3. wannes

  Zijn de laagstam fruitbomen die jullie willen verwijderen nog verplaatsbaar en zorgen ze nog voor voldoende opbrengst? En kunnen ze nog blijven staan tot het najaar (wanneer verplanten kan zonder al te veel schade aan te richten)?
  Ik heb op onze boerderij, ook in het Hageland, nog wel een plaatsje waar ik ze kwijt kan. En volwassen planten vergen net iets minder geduld dan van een scheutje opnieuw te moeten beginnen 🙂

 4. meneer boerenerf

  @bentenge, ja hier ook een beetje weinig regen.
  @ludo, bedankt voor het compliment. Qua regen hebben we er ook te weinig gehad (nog een geluk dat de waterreservoirs nog goed gevuld zijn)
  @wannes, verplaatsbaar denk ik wel (zo een laagstammen hebben eigenlijk belachelijk weinig wortels) en ja die kunnen wel tot in het najaar blijven staan.
  Qua opbrengst was dat vorig jaar gene vetpot (niks tot heel kleine smaakloze vruchtjes). 5 jaar niet gesnoeid of bemest zijn en tot 2010 volledig overwoekerd door distels heeft daar natuurlijk wel iets mee te maken. Volgens onze gebuur kunnen die wel opnieuw tot leven gebracht worden maar we kunnen niks garanderen. Tijd en moeite gaat het in ieder en geval wel kosten. Op die rij staan er een 7-tal. Volledig door de hazelaar overwoekerd staat er nog een appelboom die weg moet en die brengt wel nog lekkere appels op, zie alhier http://boerenerf.wordpress.com/2010/10/04/treurwilg-en-hazelaar/

 5. hoow

  Ook in de West-Vlaanders hebben we die regenniet gezien of achter gehouden.
  5 spetters gisteren en daar moesten we het maar mee doen.

 6. natuurlijk-rijk

  Wat er bij ons viel was goed om het stof te blussen, heb het ook maar van horen zeggen want deze week nog niet thuis geweest. Hopelijk krijgen we dit weekend eindelijk wat!

 7. Menck

  Heerlijke lenteprenten! Vrouwenmantel is in al zijn eenvoud toch altijd bijzonder fotogeniek na een regenbui.
  A propos, regen: aan de kust is geen drup gevallen, ondanks de grote dorst van onze zandgrond.

 8. Zem

  Eén centimeter in de regenmeter hier in Zuidoost Friesland. Je ziét het groen opleven. Toch lopen jullie minstens anderhalve week op ons voor, zo aan de appelbloesemknopjes te zien.

 9. bart

  allez, dan hebben we hier toch geluk gehad met een flinke plensbui van tien minuutjes. Maar er mag gerust nog meer komen natuurlijk. Wel liefst niet op zondag, want dan moeten er paaseiers geraapt worden!

 10. tijdtussendoor

  Hier is nog geen druppel gevallen. We blijven wachten want het is nodig!
  Mooie plaatjes!

 11. meneer boerenerf

  Ondertussen eindelijk eens goed geregend hier! Hoera en hoezee!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

© 2024 BOERENERF

Theme by Anders NorenUp ↑