Een jaar in de tuin # geel

‘Een jaar in de tuin’ is madame Boerenerf haar reeks. Maar daar waar ik perfect content ben om in de webinterface van WordPress zelf te werken (allé, ik was perfect content, sinds de wijzigingen een paar weken terug ben ik al wat minder tevreden) vond madame Boerenerf dat niet zo handig. Of er niet iets gemakkelijker bestond? Vooral qua presentatie van de foto’s dan. Nu had ik al gelezen dat Windows live writer door verschillende bloggers gebruikt werd en dat tot algehele tevredenheid. Ik had daar zelf ook al eens mee gespeeld maar daarna uit gewoonte weer verder gedaan in wordpress zelf. Nu blijkt dat die wel vrij goed geïntegreerd is met skydrive want toen ik bovenstaande foto’s in 1 keer in de tekst wou zetten werd er mij – volledig automatisch, de techniek kent geen grenzen –gevraagd of ik een album op skydrive wou aanmaken. En dat werkte! Skydrive heeft ook 25 GB gratis opslagplek. Wat betekent dat ik vanaf nu de foto’s ook niet meer zo zou moeten comprimeren. Ge ziet, niks dan voordelen. Wat gebruiken jullie om meerdere foto’s eens op een andere manier te presenteren dan onder elkaar? Windows live writer is wel leuk als je meerdere foto’s hebt om te tonen maar ik zou ze ook willen mooi presenteren zonder link, dus op de blog zelf. Ik kan natuurlijk ook eindelijk eens van mijn lui gat komen en de blog onderbrengen bij een hostingbedrijfje (heb ik van de eerste keer mijn eigen webdomein en al) en eigenlijk was ik dat sowieso van plan (ik had zelfs aan Bart al gevraagd wat een goede plek was om dat te doen). Voordeel is dat ik dan nog meer vrijheid heb om te prullen en prielen aan de blog. Nadeel is dat ik het dan allemaal aan madame Boerenerf moet uitleggen. Hmmm.

6 Comments

 1. F

  Ik gebruik Webreus.nl voor mijn eigen WP installatie en die voor mijn job. De prijs lijkt me meer dan redelijk en hun helpdesk is heel bereikbaar en behulpzaam. Wat in telecomland niet vanzelfsprekend is. Na anderhalf jaar nog steeds uiterst tevreden.

  • F

   Oh ja, voor de foto’s gebruik ik NextGEN Gallery als WP Plugin. Foto’s resize ik zelf naar 800×600 en beperkte bestandsgrootte. Dan in ZIP meteen de Plugin binnen en hopla! Uiteraard: meer foto’s = meer webruimte nodig. Maar 300MB à rato van 100kB…

 2. AnneTanne

  Ik heb mijn website bij Carecompany.be ondergebracht. Zeer vriendelijke, persoonlijke service (is hier zelfs eens ter plekke komen sleutelen toen in het begin iets niet lukte), maar dat laatste zie ik hem niet doen in de Vlaamse Ardennen of daaromtrent.

  Ik gebruik de shutterset-plugin voor mijn foto’s, maar de foto’s zelf zijn opgeslagen op Flickr én op SmugMug… op volle resolutie, zodat ik altijd een backup heb moest er hier eens een bom ontploffen of zo…

 3. cee

  Ik zit zelf bij Lazernet, ook goed. One.com is ook goed, maar dan sponsor je de internationale economie :p

  Een volledige site make is echter niet in 123 gedaan hoor.

  Ik raad je eerder Drupal aan. Is een beetje de nieuwe standaard aan het worden, ook bij bedrijven. En hier geven ze je alles om snel te starten.

  http://www.interhostsolutions.be/drupal-hosting/

 4. boerenerf

  We zullen alle suggesties eens bekijken en uitproberen 🙂

 5. Koen

  Bioboer.be staat bij one.com. Ik denk eraan om ze te verplaatsen naar priorweb.be. Voordeel: veel snellere server, nadeel: een (heel) pak duurder..
  Bioboer is een joomla-based site.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

© 2024 BOERENERF

Theme by Anders NorenUp ↑