Introducing Jacobus en Corneel

We hebben onze varkentjes ongeveer een week. Zijn we content? Absoluut!

‘t  Zijn super lieve, sociale beestjes die niet liever doen dan vreten en op hun buikje laten wrijven, m.a.w. ze hebben veel met mij, meneer boerenerf, gemeen 😉

Wat we uit deze eerste week varkens houden geleerd hebben is:

1) zorg dat ge de beestjes niet te ver moet dragen want ze krijsen echt wel de volledige buurt bij elkaar. Ze dragen is eigenlijk ook niet nodig, met een beetje eten (een appeltje) volgen ze u overal.

2) naar ‘t schijnt zouden varkens vooral op 1 plek naar het toilet gaan. Ons varkens hebben dat niet zo goed door. Dat is dus 400 vierkante meters afstappen om op te kuisen (en dat stinkt serieus).

3) ne keer dat ze weten dat jij voor eten zorgt volgen ze u ook zonder dat ge eten bij hebt. Dat is vree plezant, behalve als ge bezig zijt met puntje 2, dan is dat een beetje lastig. De varkentjes met eten afleiden helpt dan.

4) die beesten vreten alles, maar het liefst verse appeltjes recht van de boom (die beesten verwennen, wij? Neen hoor).

5) naar het schijnt hebben ze graag een modderpoel. Ik heb hun een modderpoel bezorgd, maar ze kruipen liever in hun drinkbak. Zaterdag zullen we eens zien of een zwembadje wel hun goedkeuring kan wegdragen (neen, serieus, we zijn ze echt niet aan het verwennen).

6) ze hebben absoluut geen tafelmanieren (hebben we al gezegd dat ze op meneer boerenerf lijken?)

7) Ze staan wel vree decoratief, zo in het gras.

8 Comments

  1. natuurlijk-rijk

    Jullie gaan daar nog veel plezier aan beleven, zoveel is duidelijk! Leuke namen trouwens!

  2. isabelle van cauwenberge

    zóooo leuk…

  3. bart

    allez jong, zo beschaafd dat die hun appels opeten! Ge moest ons schapen eens zien schrokken! Nee, dan zijn uw verkskes zeer welopgevoed!
    En misschien krijgen ze het nog wel op, om op 1 plaats te gaan keutelen eenmaal ze helemaal gesetteld zijn? Bij ons konijnen was het toch zo destijds, die gaan tegenwoordig ook altijd netjes in ‘t zelfde hoekje.

  4. hoow@huis met tuin

    Verwennen?
    Volgende keer mag je die appeltjes toch wel schillen en in blokjes snijden lijkt me.
    😉

    Ik heb me ooit laten wijsmaken dat varkens op de meest koude en tochtige plek gaan. Ze maken dan een trekgat in een varkensstal om de beesten op een plek te doen gaan ipv overal rond.
    Weet wel niet of het klopt.

  5. tijdtussendoor

    Ze zijn fantastisch en ik zou ze ook verwennen 😉

  6. sandje

    oh heerlijk, wat een scheetjes! Ik denk eerlijk gezegd dat hun verblijf gewoon te groot is om één toilet te hebben, varkentjes hebben meestal geen zin om eerst een heel end te moeten rennen als ze nodig moeten 🙂

  7. buikberg

    t zijn wel Jacobus en Korneel die die overall moeten aanhebben !

    Ons 1e zwijn had 1 vaste kakplek = in haar kot :o(
    Ons 2e zwijn hield haar kot heel proper en had buiten een strook waar het gedeponeerd werd (30m lang). Maar buiten kuist ge dat toch niet op? hoogstens wat opengooien als het plaatselijk teveel wordt.

  8. meneer boerenerf

    @natuurlijk-rijk, ‘t is madam boerenerf die de namen heeft gekozen
    @isabelle, ja hé
    @bart, goed gekweekt hé (niet door ons dus). Ze zitten hier nu meer dan een week en er is een beetje concentratie te bespeuren. Maar ze kakken nog altijd waar ze het gedacht hebben zulle.
    @hoow, meestal worden de appels in blokjes gesneden, maar dan eten ze die nog sneller op. Ze mogen een beetje werken voorhun eten ook. En ja een trekgat, aangezien ze open en blootin de weide lopen is dat wat moeilijk te regelen.
    @tijdtussendoor, we gaan ons toch wat moeten inhouden want ze zijn al verdikt op die week dat we ze hebben
    @sandje, inderdaad, ze kakken waar ze staan
    @buikberg, in hun kot doen ze het niet, zo proper zijn ze wel. En ja wij ruimen het buiten wel op, beter om geen ziektes te krijgen hebben ze ons verteld (en meteen ook mest voor de fruitbomen).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

© 2024 BOERENERF

Theme by Anders NorenUp ↑