Meer gadgets

Schaamtelijk is het. Neen, niet het feit dat ik opnieuw gadgets heb aangeschaft want deze keer zijn ze niet voor mij (de financiën zouden het trouwens ook niet aankunnen, net de afrekening voor de gas ontvangen, aiaiaia, we weten weer waarvoor we gaan werken). Neen, ik heb het hier over 2 andere schaamtelijke feiten.

Schaamtelijk feit 1: vorige week een ganse week thuis zijn en nauwelijks iets posten.

Schaamtelijk feit 2: niettegenstaande de gadgets waarover ik het hier zodadelijk ga hebben reeds in die week vakantie waren toegekomen, zijn ze nog altijd niet geïnstalleerd. Terwijl dat ochot een werkske van 5 minuten is.

De nieuwe aankoop zit er natuurlijk wel voor iets tussen. Mannen en nieuwe speelgoed en zo, ge moet dat begrijpen…

De nieuwe gadgets zijn dus nog steeds niet geïnstalleerd, maar ik dacht, foert ik ga er toch over schrijven en dan gaan de mensen mij virtueel zoveel schoppen onder de kont geven dat ze wel rap geïnstalleerd zullen geraken.

eekhoorn voederkastje, nestkastje, vlinderhuisje en eekhoorn eten

Wij hebben gekocht (van links naar rechts): een eekhoornvoederhuisje (en dan natuurlijk ook eekhoornvoeding want zo een leeg voederhuisje is ook maar triest), een eekhoornnestkastje en een vlinderhuisje.

Toen ik aan de voorbereidingen van onze barbeque bezig was heb ik namelijk voor de eerste keer een eekhoorn in onze hof gezien. ‘t was een schone rode eekhoorn. Ik vree content, want wilde eekhoorns in de tuin staat vrij hoog op mijn verlanglijstje (samen met egels en een uil). Wegens in het midden van het dorp wonen dacht ik al dat die eekhoorn niet ging gebeuren. Het was dus een heel leuke verrassing toen ik hem in de hazelaar opmerkte. Dat gevoel bleek niet wederzijds te zijn: de eekhoorn in kwestie verdween razendsnel naar de sparren bij de geburen. Dat was een kleine domper op de feestvreugde. Want onze hof, die is toch groter dan de geburen, met meer bomen en struiken en zo! Ik dus naar binnen om op te zoeken hoe ik die beestjes meer in onze tuin kan lokken en zo ook daar kan houden. En in mijn enthousiasme dan maar meteen een superdeluxe nestkastje besteld. Alleen is er dus nog niks van geïnstalleerd geraakt. Vier onnozele nagels ergens in slaan, dat is het, en het is er nu al meer dan een week niet van gekomen. Schaamtelijk, schaamtelijk, schaamtelijk.

Ps. dat vlinderhuisje is er alleen maar bijgenomen omdat het ‘k weet niet hoe schattig is (en ge vanaf 100 EURO geen verzendingskosten moest betalen, lepe truken van de foor zijn het!).

vlinderhuisje

Snoezig! Schattig!

vlinderhuisje zijaanzicht

In theorie kunt ge via dit 'zijvenstertje' de vlinders in het huisje bekijken. In de praktijk gaan die vlinders daar niet zo van gediend zijn vrees ik.

2 Comments

  1. natuurlijk-rijk.

    Dat blauw bloemetje dat onder het vlinderhuisje hangt is erover (schopt ondertussen in het rond)

    • boerenerf

      Ook een tuin heeft recht op wat kitch…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

© 2024 BOERENERF

Theme by Anders NorenUp ↑