Onaangename verrassingen

Twee onaangename verrassingen op twee dagen tijd. Niet plezant.

De eerste onaangename verrassing kwam gisteren in de vorm van een dood kuikentje in het kippenhok. Woensdag (of donderdag) had onze derde broedse hen namelijk haar geleende eieren uitgebroed. En gisteren lag er dus één van die nieuwe kuikentjes dood. Omgekomen van de koude wegens de nest niet teruggevonden hebben. Het lag ochot op 15 cm van de nest. Maar wel aan de verkeerde kant. Waarschijnlijk niet kunnen uitvogelen langswaar de ingang was, de kloek wel gehoord hebben en dan domweg een paar uur aan die zijkant blijven zitten (ik hem al gemerkt dat ons kiekens qua ‘de ingang vinden’ niet van de slimste zijn). Ne mens moet geluk hebben in het leven, en een kiek ook.

De andere kuikens zijn gelukkiglijk wel alive and well.

Vier stuks heeft ze nog rondlopen wat betekent dat 5 van de zes eieren die ik onder haar gat had geschoven zijn uitgekomen. Niet slecht. Nu hopen dat ze de rest ook niet van de koude laat omkomen (lees: ik ga momenteel elke 2 uur in mijn kippenhok kijken).

De tweede onaangename ontdekking kwam vandaag toen ik in de tuin aan het werken was:

Onze hof heeft een padje! Zodanig overwoekerd dat het ons nog niet was opgevallen. Maar ‘t is een mottig padje (van die loodzware betonplaten) en ‘t ligt niet op de juiste plek. Wat betekent dat madam boerenerf dat gaat weg willen. Wat betekent dat ik dat ga moeten uitbreken. En terwijl ik dat aan het uitbreken ben gaat ze zeggen: ‘eigenlijk kunnen we die platen wel gebruiken om rond het varkenskot te leggen’. Jammer genoeg gaat ze daar gelijk in hebben, wat betekent dat ik die loodzware krengen nog ne keer waterpas ga moeten terugleggen, maar dan 20 meter verder.

Maar kijk, zo hebben we tenminste een thema voor onze barbeque. En dat thema is: verplaats de loodzware betonplaaten terwijl meneer Boerenerf ondertussen ne whiskey drinkt. Fantastisch thema, vind ik zelf.

 

 

5 Comments

 1. meneer cité

  Meneer cité heeft het aan zijn rug, whisky zou daar goed voor zijn, betonblokken minder. Hij zal u dus op zijn manier helpen met de BBQ.

  • meneer boerenerf

   tss, medicatie moogt ge niet mengen met alcohol of wilt ge weer in een Brugse hotel eindigen misschien?

   • meneer Cité

    Ik ben dan ook gestopt met het nemen van medicijnen. 🙂

 2. An en Toon

  Niet zo leuk om een kuikentje te verliezen. Gelukkig biedt de BBQ met thema een mooi perspectief! 😉

  Leuke blog trouwens; net ontdekt via Eigenwijzetuin.

  • boerenerf

   BBQ is inderdaad een mooi vooruitzicht. En qua kuikentjes mogen we eigenlijk niet klagen, op eentje na allemaal in leven gebelven, voorwaar niet slecht.
   En ja, den eigenwijze tuin stuurt wel veel traffic naar hier (nog een sjans dat diene mens niet op commissie werkt …)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

© 2024 BOERENERF

Theme by Anders NorenUp ↑