Rood

Serieus, trosbessen die nu al rood worden? Is dat niet een beteke te vroeg?

Zie ze daar al hangen, de vroegtijdige roderiken. Al de andere nog in ‘t groen, zoals een normale aalbes betaamt. Maar dees twee schavuiten hangen al schonekes met hun rood jasje aan. En ge weet hoe dat dat gaat met kinders hé. Hangen er twee al in het rood te blinken, dan beginnen er direct 10 ander te zagen om ook zo een schoon rood jaske te krijgen. En die ouders van tegenwoordig geven daar dan nog aan toe ook!

Soit, voor al die mensen aan wie we beloofd hadden dat ze bessen mochten komen plukken om confituur van te maken: ik denk dat het niet lang meer gaat duren! Dus steriliseer u bokalen maar al.

4 Comments

 1. Andy

  Hebben jullie geluk, mijn struiken zijn vorige week in 1 dag kaalgeplukt door de vogels, ik was weeral te laat met netten spannen…

 2. meneer boerenerf

  Aan netten doen wij hier niet mee en voorlopig blijft alles goed hangen. Vorig jaar zijn er hier ook geen netten gehangen (want toen woonde er nog niemand) en was er een superoogst qua bessen. Denk dat de vogels hier zowiezo genoeg eten vinden.

 3. onderdeappelboom

  Bij ons ook bessen-miserie: voor het eerst hele struiken kaalgepikt door de vogels (dacht dat die alleen de rode kwamen halen?) en andere gewoon niet uitgegroeid tot bes (wegens de droogte?) Maar we zijn dus lekker jaloers op jullie 🙂 Geniet ervan!

  • meneer boerenerf

   Gaan we zeker doen, als het ons lukt om er een deftig sapje of gelei van te maken brengen we een proeverke mee naar de barbeque.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

© 2024 BOERENERF

Theme by Anders NorenUp ↑