Brrr, echt wel koud nu

Op een gegeven moment gaf het kwik -13 aan. Koud dus. Voorlopig mogen we eigenlijk nog niet klagen want geen enkele buis vervroren en ook de wasmachine houdt goed stand. Maar dat ik toch content ben dat het weer aan het opwarmen is.

ijsbloemen op veranda

't oud verandake aan ons keuken. Ook in de keuken was het trouwens redelijk fris.

Terwijl in De eigenwijze tuin hun voedertafel vollen bak aan het draaien is, komt er bij ons geen kat vogel langs! Nochtans is ons voedertafelke ook niet slecht (en professioneel in elkaar gevijsd!). Blijkt dat de vogels bij ons de voorkeur geven aan de paar overgebleven appels die zich halstarrig aan de takken van de bomen vastklampen.

half opgegeten appel in de boom

Hier zitten die beesten zich dus vol te vreten!

We geven niet op en hebben een paar vetbollen bijgekocht. Dat kunnen we ophangen in de bomen, en met een beetje geluk denken die stomme vogels dat het een appel is. Want wij willen vanuit ons living vogels zien aan en af vliegen!

Aan ons kippen hebben we ook gedacht. Die beestjes hebben een schone traktatie verdiend:

meelwormen

Hmmm, een wriemelende lekkere massa meelwormen

Dat is jakkes voor ons, maar kippen zijn er verlekkerd op. Gekocht in de lokale hengelsportwinkel en de bedoeling is dat ik met behulp van deze handig verpakte proteïnen ons kippen wat kan africhten. In het BBC programma The private life of … hebben we geleerd dat kippen behoorlijk intelligent zijn en je ze, met meelwormen als beloning, vrij veel kunt leren. Bedoeling is dat ze rustig op de arm gedragen kunnen worden. De kippen hebben namelijk onze volledige hof tot hun beschikking. En ik heb geen zin om die hof 4 of 5 keer volledig te moeten aflopen vooraleer ik een kip te pakken heb. Dan liever de sluwe aanpak: hen nu reeds leren dat bij ons komen en zich laten vastnemen = beloning.

Stap 1 is hen vertrouwd maken met het voederbakske.

hmm, ziet er wel een lekker gerechtje uit, mooi gepresenteerd ook.

De rest zal wel in de komende weken volgen. Eerst de ladder binnen zetten!

ladder tegen appelboom

De ladder staat er nog steeds

En dan kroketten gaan eten bij de schoonmama, mjam. Want mijn werk doen = lekker eten, zegt madam Boerenerf. Hé, wacht eens even … .

7 Comments

 1. onderdeappelboom

  Ik volg vol spanning de tem-een-kip-episode! En namnam, kroketjes… wacht je ook op mij?

  • boerenerf

   Neen, kroketjes allemaal op 😉 Dat gaat snel bij mij, zulle. Nu wel ingesneeuwd bij de schoonmoeder …

 2. Andy

  Bij mij is er ook nog geen activiteit op de voedertafel. Ik vermoed dat het een tijdje duurt voor ze het “nieuwe restaurant” vinden in hun gouden gids.

 3. Ria Baeck

  Ons verandakke zag er net hetzelfde uit deze morgen! inclusief rommel – allerlei…

 4. bart

  al die meelwormen eens op de voederplank geprobeerd? Straf als ze dat niet zouden komen halen! Ligt er uberhaupt wel iets op die voederplank eigenlijk? 😉

 5. Lotte

  Dat van die kippen was een keigoede reportage, en dat van die varkens was ook zeer intersessant, ik wist niet dat zelfs de volgorde van de tepels ertoe deden of die varkens groter/sterker dan diegene aan de laatste tepel. Hopelijk binnenkort nog eens op Canvas

  • boerenerf

   Absoluut goede reportage. Die met de koeien was ook goed, eerste keer in mijn leven dat ik wilde koeien zag! Indrukwekkende beesten! Voor wie soms alternatieve paden bewandeld (kuch, torrentz.eu, kuch) kan de afleveringen wel nog downloaden.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

© 2024 BOERENERF

Theme by Anders NorenUp ↑