Gaatje weg

Het regenweer van de voorbije week heeft wel een beetje roet in het eten gestrooid maar tijdens de paar droge dagen deze week heeft onze aannemer de werkzaamheden toch kunnen afwerken.

We zaten namelijk met een gaatje in de muur van ons berging. En zoiets is niet bevordelijk voor de temperatuur in die berging (ook niet voor de aangrenzende keuken trouwens). ‘t Stelt ons ook voor enige logistiek problemen zoals daar zijn: waar gaan we al onze brol zetten? Het boerenerf mag dan wel redelijk groot zijn (te groot eigenlijk voor twee mensen, maar ja, het huis kwam met de tuin, en wij wilden de tuin ;-). Als ge echter de helft van uwen eigendom in bouwwerf omtovert (de eerste verdieping is bijna volledig afgebroken) begint ne mens al snel met plaatsgebrek te kampen. Juich echter, want de berging is bijna weer bruikbaar.

eerst de muur heropmetsen

vervolgens een schoon steentje voor zetten

mannen, niet vergeten dat er hier een WC moet komen hé

ok, zo is het in orde

schoonekes gewerkt, 't is nief maar ziet er oud uit

Bijna af inderdaad. Er moet immers nog een vensterke en deur in. Die deur wordt trouwens gemaakt door de – gepensioneerde – vader van de aannemer. We zijn benieuwd wat het gaat worden. Aangezien hij vroeger schrijnwerker was gaan we er van uit dat het wel in orde komt.

En de rommel opruimen, dat moet ook nog. Want ‘t is nu niet dat ons berging zo groot is, maar d’er is toch redelijk veel afgebroken. En dat ligt serieus in de weg voor ‘t moment.

een geluk dat er graafmachines bestaan want ik ga het niet opscheppen zulle!

5 Comments

 1. Lotte

  Hoe niet zelf opscheppen? Allez fitness verniet! 🙂 Maar indien graafmachiene bij de hand hey wie zou het niet doen! Groot gelijk. Ziet er schoon uit, zal wel nog koud zijn op ‘t wc maar dat zijn jullie ondertussen al gewoon eh! Mag nu jullie verplaatsbare wc weg?

  • meneer boerenerf

   Verplaatsbare WC mag inderdaad weg. We zitten opnieuw binnen. Wel wat fris aan de zizi …

   • Lotte

    Meneer boerenerf, jij denkt aan uwe zizi maar ik dacht vooral aan madame boerenerf die heeft beetje meer bloot. Dus Mevrouw Boerenerf, nog efkes doorbijten met de koude, het komt wel in orde 🙂

 2. huis met tuin

  Zie ik het goed dat jullie geen isolatie geplaatst hebben?
  Heb je het overwogen en is er een reden voor?

  Want het is natuurlijk maar een stukje muur en de rest is ook niet geïsoleerd, maar aan de andere kant was het de enige kans om net dat stukje te gaan isoleren.

  • boerenerf

   Het is geïsoleerd hoor, in de spouw. En binnen in de berging gaan we waarschijnlijk pleisteren met leem, wat ook isolerend werkt heb ik me laten vertellen of wijsmaken.
   Want de binnenmuren isoleren werd me al door iedereen afgeraden. Alhoewel ik al op blogs gelezen heb van mensen die het wel doen. Dat is misschien het nadeel van werken zonder architect en zelf geen verstand hebben van verbouwen. Op het web is er zoveel tegenstrijdige info dat je door het bos de bomen niet meer ziet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

© 2024 BOERENERF

Theme by Anders NorenUp ↑