Ongeduld

Soms is ne mens ongeduldig. Vooral als hij na lang zoeken dan toch een boerderij binnen zijn budget gevonden heeft. Als hij dan, na het tekenen van de compromis, ne keer in de supra bazar verzeild geraakt. Awel, dan loopt het fout:

We hebben DIT nodig, en ook nog DAT, o, zekers ook nog ZOIETS ...

Twee maanden voor de verhuis schaffen we ons dus een hoop tuingerief aan waarvan we hopen/denken dat we het gaan nodig hebben in de tuin/boomgaard. Wat betekent dat al diene brol dus al 2 maand dik in onze weg staat EN we het ook nog ne keer mogen mee verhuizen. Terwijl we dat dus evengoed na de verhuis hadden kunnen kopen. In het Hageland, waar blijkbaar iedereen een 30 are tuin heeft (nietwaar moustache?), struikelt ge hoogstwaarschijnlijk over de tuincentra.

Maar pas op, ‘t kan nog VEEL erger. Vlak na de ondertekening van de compromis zijn we namelijk in de lokale intratuin verzeild. ‘k Weet niet hoe en waarom maar we hebben ons dit aangeschaft:

Ne mens zou denken, 't is een nestkastje

Een nestkastje dus.

Dat was dom omwille van ‘kweetniet hoeveel redenen. Maar we zullen ze toch proberen op te sommen:

1) Gans de zijkant van ons huis is bedekt met klimop, en daar hebben zich enorm veel vogels in genesteld. En die beestjes zijn daar vrij content.

2) Ge kunt zo iets evengoed zelf maken. Ik kijk er zelfs naar uit om zelf nestkastjes te maken want het boerenerf heeft een bricoleerkot.

3) ‘t is een slecht nestkastje, kijk zelf maar:

Zo een slecht nestkastje!

4) We hebben een donkerbruin vermoeden dat bovenstaand HELEMAAL geen nestkastje is!! Hoogstwaarschijnlijk is het zo een pseudo-authentiek brol-ding. Door enkele clevere marketingjongens bedachte rommel om te appeleren aan het archetype van een boerderij die stedelingen in hun gedachten hebben.  En wij zijn daar helemaal niet voor!! Maar waarom hebben we het dan gekocht? Dat we het bij god zelf niet weten.

De les hier is, niet naar een tuincentrum gaan als ge juist een boerenerf gekocht hebt want dat komt niet goed.

4 Comments

 1. Lotte

  Zo herkenbaar! en euh je hebt die kotjes gekocht omdat je ze op dat moment mooi vond 🙂

  Wij hebben een jaar geleden een huis gekocht oftewel, stukje grond (natuurgebied maar dan met afval van de laatste 60 jaar in de grond, ne mens vraagt zich af waarom die bomen zo scheef staan)met iets bewoonbaars…. Soit onze eerste aankopen was een grasmachien, en we hebben ocharme 50 m² te maaien, maar en vooral een hakselaar.
  Allemaal goed en wel als je dan in zo’n tuincenter staat denk je “we gaan dat ons hele leven nodig hebben” en dan mag het wat meer kosten.

  Les, maak een lijstje zoek op het internet naar vergelijkbare prijzen 😉

 2. onderdeappelboom

  Och, wij hadden nog véél méér tuingereedschap gekocht voor onze verhuis naar ‘den buiten’. En weet je: ‘t bleek uiteindelijk nog veel te weinig. En spades van veel te slechte kwaliteit. Een kot vol goed gereedschap maakt het buitenleven des te plezanter, je zal wel zien. En zo’n fout vogelhuisje hebben wij ook 🙂

 3. moustache

  Reken maar op een spade elke 2 jaar. Ik krijg het in die periode toch elke keer weer voor mekaar om de steel te breken. Ga ineens maar voor het deftige spul want anders kan je om de 6 maanden langs het tuincentrum.

  • boerenerf

   Meneer boerenerf is hier niet van plan om al te veel te graven zulle! De luie tuinier had misschien een betere benaming geweest, lol.
   Maar inderdaad, goed werkgerief moet ne mens hebben.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

© 2024 BOERENERF

Theme by Anders NorenUp ↑