Tienerzwangerschap

De tienerzwangerschappen mogen in Vlaanderen dan wel in een dalende lijn zitten, hier op het boerenerf hebben ons kippen zo hun eigen gedacht daar over.

Ge moet ze daar eens zien zitten: zelf uit het ei gekropen op 6 januari en  nu zit dat daar als een grote op nen nest te broeden.

P1030604

Godmiljaar en zo! Koppige kiekskes zijn het.

Eerst hadden we ze aan de buren gegeven.  Maar na twee dagen stonden ze plotseling terug in onze hof. Terwijl we de vleugels nochtans geknipt hadden. De gebuur is nog altijd aan het zoeken hoe die precies ontsnapt zijn…

En vlak nadat we ze aan Chelone beloofd hadden begon dat toch wel te broeden zeker! Weg willen ze blijkbaar niet. Toch hebben ze pech want ze zitten domweg op valse eieren te broeden! Dus Chelone, mail maar ne keer wanneer je langs wil komen en je krijgt deze broedmachientjes (en nog een paar jongere zusjes) mee.

4 Comments

  1. natuurlijk-rijk

    Zeker dat ze dat Tiense vechtkrielen noemen, lijkt eerder op een Tiense vechtkloek. Hier ook weeral 2 die willen broeden, vorige week nog maar één, dat werkt aanstekelijk blijkbaar, doeme!

  2. Zem

    Dat zijn toch wel hele sympathieke, huisgebonden kipjes!

  3. chelone

    Hartelijk dank voor je aanbod waar ik heel graag op inga. Ik heb je hieromtrent een mailtje geschreven.

  4. supermasj

    ‘t Zijn beesten van Tieneh heh, wat had ge anders gedacht?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

© 2024 BOERENERF

Theme by Anders NorenUp ↑