Ecopremie

Ons verbouwingen slepen hier ietske langer aan dan we zelf gedacht hebben. Dat is vooral omdat wij voor onze aannemers een ‘klein werkske’ zijn. Het boerenerf komt dan ook maar aan de beurt als ze een gaatje hebben tussen twee andere grote werven. Toen de nieuwe regering plotseling besloot om de subsidies voor nieuwe vensters te schrappen was het wel efkes verschieten. Want die subsidies + extra sparen ging zorgen voor de financiering van de volgende verbouwingen (meneer Di Rupo: met zulke zotternijen draait ge dus eigenhandig de economie de nek om). Ne keer dat het stof ging liggen bleken we toch nog bij de goede te zijn: hoera hoezee, kom maar af mannen!

Eerst hebben ze het trapgat vergroot (voor de nieuwe trap die gaat komen, het hoe en waarom van die nieuwe trap kunt ge hier zien). In alle eerlijkheid, een ganse verbetering, d’er komt nu ook meer zonlicht van boven tot op de benedenverdieping (en ‘t was daar juist een donkere hoek).

P1020823

En dan natuurlijk de nieuwe vensters geplaatst. Hoogrendementsglas in schoon Merantihout (RAL-kleur 9001 als ge echt alles wilt weten).

Zo zag het er origineel uit: een mottig oud venster dat 1 groot tochtgat was.

P1020525

En zo ziet het er nu uit: een schoon nieuw venster en 0 tocht.

P1020834

Alle andere vensters zijn natuurlijk ook gebeurd.

P1020835

Drie stuks zijn er zo geplaatst plus het grote venster van de eerste foto en dan nog 2 kleine venstertjes. Dat wordt een schone factuur. Dikke sjans dus dat we er nog subsidies voor krijgen (voor de vensters beneden gaan we eerst eens zien wat de Vlaamse overheid gaat doen, we kijken naar u meneer Peeters!).

4 Comments

  1. Elisabeth

    Wat een werk, en wat een gedoe. Ben benieuwt hoe het allemaal word.

  2. meneer boerenerf

    @Elisabeth, werkmannen ‘t is duur maar een gemak!

  3. Kristel

    Het begint er daar echt goed uit te zien. Chapeau madam en meneer boerenerf. Ik denk dat wij de werf binnenkort nog wel eens live willen zien.

    • meneer boerenerf

      als ‘t weer een beetje wilt beteren hé. Want binnen inderdaad nog steeds een werf dus buiten zitten is dan wel gezelliger.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

© 2024 BOERENERF

Theme by Anders NorenUp ↑