Hup holland, hup!

Dit weekend zijn we de workshop ‘Het houden van kunekunes’ gaan volgen. Helemaal in het verre Overijssel. Want we wisten toen nog niet dat men die cursus ook in België ging geven en zelfs al wisten we het wel dan waren we toch nog naar Nederland gegaan. Hoe dichter bij de bron hoe beter is onze mening (hadden we een ruimer budget gehad, we waren naar Engeland gegaan. Hadden we een heel ruim budget, we trokken naar Nieuw-Zeeland 😉  ).

We hebben er dan maar meteen een lang weekendje van gemaakt want wegens de verbouwingen zit een echte reis er dit jaar toch niet in (en volgend jaar ook niet, en het jaar daarna, en het jaar daarna, … zucht). Uit de titel, kunt ge al afleiden dat we content waren met onze beslissing. Niet alleen was de workshop heel informatief, ook blijkt Overijssel een pracht van een streek te zijn.

We verbleven bij deze fijne mensen. De tuin was daar de grote trekpleister. Dat was een kleine misrekening want zo vroeg op het seizoen is van die tuin natuurlijk nog niet veel te zien (dat het er nog serieus vroor ‘s nachts!).

De tuin staat op het punt te ontluiken, maar nog net niet

Nu, het was er heel rustig logeren bij sympathieke mensen, dus je hoort ons zeker niet klagen. Lang geleden trouwens dat we nog eens ooievaars van zo dichtbij gezien hadden.

Ooievaars als geburen! Ne mens heeft daar eigenlijk weinig last van zulle

De grootste ontdekking van het weekend was echter het uiterst charmante stadje Zwolle. Ok, we hebben een zwak voor studentenstadjes met een rivier. Maar Zwolle is echt wel mooi en gezellig.

Met vree veel schone gebouwen.

Van zulke gebouwen stikt het dus in Zwolle

Een toren is naar mijn bescheiden mening altijd een plus in een stad

 

Riviertje! En een parkje! En weer schone gebouwen!

Natuurlijk, studenten zullen altijd studenten blijven. En wat doen studenten tijdens het uitgaan als de nood het hoogst is? Yep, tegen een kerk pissen. In België lost men dat op door een verbodsbord te plaatsen. Een bord dat vervolgens door iedereen straal genegeerd wordt. In Nederland hebben ze daar een iets praktischere oplossing voor: de esthetisch min of meer verantwoorde plaspaal.

Als de nood het hoogst is, is de verlossing nabij! Prijs de heer!!

Denk nu niet dat we eensklaps keeskoppen zijn geworden want laten we eerlijk zijn: het blijven mafketels die ‘ollanders.

Ne klompboot? Serieus? Maffe hollanders!

 

Ps. 1 Voor alle mensen die kwijlen op schone voordeuren, een specialleke.

Kwijl!

 

Ps. 2 In de volgende post veel foto’s van uiterst snoezige biggetjes.

2 Comments

  1. natuurlijk-rijk

    Da’s hier een heel toeristich verslag, wel geluk met het weer gehad!!

    • boerenerf

      supersjans met het weer gehad. Dat versterkte natuurlijk het vakantiegevoel…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

© 2024 BOERENERF

Theme by Anders NorenUp ↑